facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Γερμανοί κτηνοτρόφοι φόρεσαν... πάνες στις αγελάδες τους

Διαμαρτύρονται για την οδηγία της Ε.Ε. περί ρύπανσης των εδαφών από τις κοπριές

Η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφής: Η νιτρορύπανση έχει μεγάλη σημασία για την ποιότητα των υδάτων στην Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά στη διασπορά στο έδαφος αζωτούχων λιπασμάτων, ιδίως κόπρου, για γεωργικούς σκοπούς. Σκοπός της οδηγίας είναι να μην προβαίνουν οι γεωργοί στη διασπορά αζώτου σε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που χρειάζονται τα φυτά κατά την εκάστοτε χρονική στιγμή. Εάν σημειωθεί υπέρβαση της ποσότητας αυτής, τότε υφίσταται ο κίνδυνος να μην απορροφηθεί το άζωτο από τα φυτά, αλλά να εκλυθεί στο περιβάλλον.

Ως εκ τούτου, ο Γερμανός κτηνοτρόφος Johann Huber, χρησιμοποίησε λευκά σεντόνια και ροζ κορδέλες, και άρχισε να φτιάχνει «πάνες» για τις 18 αγελάδες του ισχυριζόμενος ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσει τους νομοθέτες της ΕΕ ευτυχισμένους.



Στη Βαυαρία, οι κτηνοτροφικές ενώσεις κάνουν λόγο για ένα μη λειτουργικό περιορισμό με πολλούς αγρότες να διαμαρτύρονται για το ότι δεν μπορούν να ελέγξουν πού οι αγελάδες τους θα αφήνουν τις κοπριές.

Η Doris πάντως, η αγελάδα του Hube, «συμπεριφέρεται καλά» όταν φοράει τη πάνα της κατά την διάρκεια της βόλτας στης στις Άλπεις, λέει ο ιδιοκτήτης της στην Telegraph.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news