facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Σκηνικό πολέμου: Το Μπαρμπαρός έφτασε στην… Λεμεσό

Ανοιχτά της… Λεμεσού έχει φτάσει το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας Μπαρμπαρός στην πιο ξεδιάντροπη πρόκληση στην ιστορία της Κύπρου από την εισβολή του Αττίλα το 1974.

Τη Δευτέρα το απόγευμα το Μπαρμπαρός είχε αλλάξει ρότα και απομακρυνόταν, ωστόσο σήμερα, Τρίτη, επέστρεψε δριμύτερο σε μια πορεία πρωτοφανή για τα δεδομένα ενός κυρίαρχου κράτους, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Κύπρος.

Το απίστευτο είναι ότι έστειλαν και δεύτερη φραγάτα του Πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, την «Giresun» Κερασούντα όπως είναι το όνομά της στα Ελληνικά η οποία κατά πάσα πιθανότητα θ” αντικαταστήσει την «Gelibolu» Καλλίπολη, η οποία συνοδεύει το ερευνητικό πλοίο, ενώ με την επιτήρηση του γεωτρύπανου της ENI/KOGAS Saipem 10000 στο οικόπεδο Ονασαγόρας έχει επιφορτιστεί η Κορβέτα «Bafra» Βουκλολίδα.

Το “Barbaros” συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του και στις 14.14 ώρα Ελλάδας βρισκόταν μεταξύ Λάρνακας και Λεμεσού, με κατεύθυνση τη Λεμεσό, σε απόσταση περίπου 28 ναυτικών μιλίων από τη Λάρνακα και μεταξύ των οικοπέδων 2 και 1.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι δύο ασκήσεις στην περιοχή. Μία της Ρωσίας και μία του Ισραήλ.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τη Δευτέρα το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας μετά από άδεια που εξασφάλισε από την Κυπριακή Δημοκρατία, διεξάγει ασκήσεις με εκτόξευση ρουκετών στη θαλάσσια περιοχή κατά μήκος των ακτών της Συρίας, από τον Απόστολο Ανδρέα μέχρι την Αμμόχωστο και θα συνεχίσει τις ασκήσεις μέχρι την Πέμπτη.

Το πρωί της Τρίτης άρχισαν και οι κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ισραήλ στο FIR Λευκωσίας με την συμμετοχή 24 πολεμικών αεροσκαφών του Ισραήλ F-15 F-16.

tribune

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news