facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Αυτά είναι τα τρία παλικάρια που έχασαν τη ζωή τους στο Βόλο

Ο 34χρονος Τάσος Μεζάλας από το Βόλο άφησε πίσω του γυναίκα και μωρό - «Παλικάρι και ψυχή» λένε οι φίλοι του για τον 33χρονο Γιώργο Ορφανίδη από τις Σέρρες - Ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος από την Πάτρα θα απολυόταν σύντομα και ο λοχαγός του, του πρότεινε να μην πάρει μέρος στην άσκηση - Συγκινητικά μηνύματα στο Facebook


Όνειρα και σχέδια για τη ζωή τους έκαναν τα τρία παλικάρια που έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης, κατά τη διάρκεια άσκησης ενός μηχανοκίνητου λόχου στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας.

Ο Αναστάσιος Μεζάλας, Τάσος για τους φίλους, 34 ετών, ΕΠΟΠ λοχίας, όπως και ο 33χρονος Γιώργος Ορφανίδης και ο μόλις 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος, δεκανέας, «έπεσαν» κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης, γεμίζοντας θλίψη συγγενείς, φίλους, γνωστούς. Η μοίρα σήμερα, τους έστησε καρτέρι...


Ποια ήταν τα τρία παλικάρια
Ο 19χρονος δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος



Ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος, ο δεκανέας που έχασε τη ζωή του, ήταν γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών. Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας επικράτησε αναστάτωση και όλοι «πάγωσαν» από τα θλιβερά μαντάτα.

Ο 19χρονος Φώτης είχε μεγάλη αγάπη για τα αυτοκίνητα και τη μουσική, του άρεσε να διασκεδάζει με τους φίλους του, να βγαίνει, να χαμογελάει. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο 19χρονο Φώτη Ανδιτσόπουλο, καθώς σύντομα θα έπαιρνε το απολυτήριο στράτευσής του και θα γυρνούσε πίσω, στην πόλη του, στους γονείς και τους φίλους του.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό, ο λοχαγός του 19χρονου, του πρότεινε να μη λάβει μέρος στην άσκηση, ωστόσο ο νεαρός προτίμησε να κάνει τη βολή στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών και μετά να πάρει την άδεια απόλυσης...

Φίλοι του Φώτη Ανδρικόπουλου, που ήταν μαζί του φαντάροι στο Βόλο, έχουν βάλει ως φωτογραφία στο προφίλ τους το έμβλημα των μονάδων πεζοναυτών, με τις δύο λέξεις στην κορυφή του εμβλήματος «ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ», ενώ έχουν γράψει «Αθάνατοι».





Ο 34χρονος Αναστάσιος Μεζάλας




Όλοι στο Βόλο κάνουν λόγο για ένα «καταπληκτικό παιδί», που πάντα ήταν πρόθυμο και χαρούμενο. Με τη συζυγό του, Μαρία, είχαν παντρευτεί πριν περίπου ένα χρόνο με πολιτικό γάμο, καθώς ο πατέρας της Μαρίας πέθανε αναπάντεχα.

Εκείνη ήταν έγκυος στο παιδί τους και έτσι αποφάσισαν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο, ενώ αυτό το διάστημα σχεδίαζαν να ενωθούν και με τα ιερά δεσμά του γάμου.



Όσο προγραμμάτιζαν το γάμο τους, η μοίρα έκανε άλλα σχέδια για εκείνους. Η Μαρία, στα 25 της, έμεινε πίσω μόνη να φροντίζει το μωρό τους. Ορφανή από πατέρα και χήρα από σύζυγο, χτυπημένη διπλά από τη μοίρα.



Συμπαράσταση στη Μαρία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν φίλοι, γράφοντας: «Μαρία μου κοριτσι μου όμορφο,κουράγιο δεν μπορω να το πιστέψω,εχω ανατρίχιασει ολόκληρη...ότι και να σου πω ειναι λίγο στον πόνο που έχεις,να σαι δυνατή αγάπη μου,για το παιδάκι σας!! ήρωας ο άντρας σου...να προσεχείς ψυχή μου!!», ενώ ένας άλλος φίλος της οικογένειας αναφέρει: «Μαιρουλα μου δεν εχω λογια να πω. Ο Θεος σου εδωσε για αντρα σου εναν ηρωα... αλλα τον ηθελε κοντα του. Ειμαι μακρια για μπορεσω να ερθω να τιμησω τον Τασο μας. Κουραγιο Μαιρη μου. Εχεις εναν αγγελο ακομα να σε προσεχει...».

Εξάλλου, ο τοίχος στο Facebook του Τάσου έχει γεμίσει από μηνύματα θλίψης. Ήταν ενα παιδί που αγαπούσε τη δουλειά του και το έδειχνε, «ανεβάζοντας» εικόνες και βίντεο, που εύκολα κανείς διαπιστώνει αυτό ακριβώς: Την αγάπη του για την πατρίδα.





Ο 33χρονος Γιώργος Ορφανίδης




Ο Γιώργος Ορφανίδης, παντρεμένος, ήταν ένα παιδί συγκροτημένο, που καταγόταν από τις Σέρρες και έτρεφε μεγάλη αγάπη για τον τόπο του. Οι φίλοι του γέμισαν τον τοίχο του με μηνύματα που αποδεικνύουν το πόσο ξεχωριστός ήταν στη ζωή τους:

«Παλικαρι και ψυχη απο τις λιγες φιλε Κωστα για οσους ειχαμε την τιμη να τον γνωρισουμε και να περασουμε σχεδον καθε ευκολη ή δυσκολη κατασταση μαζι».

«ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ.............ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ..............ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ...............ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ...........».

«Φίλε συνάδελφε σε ευχαριστώ που είχα την τιμή να σε γνωρίσω. Καλό παράδεισο να έχεις....».


Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης ενός μηχανοκίνητου λόχου στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας. Κατά πληροφορίες, πριν τη μοιραία βολή που έκοψε το νήμα της ζωής των δύο Επαγγελματιών Οπλιτών και του οπλίτη θητείας είχαν προηγηθεί κι άλλες βολές.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του ΓΕΣ, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών», κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81
χιλ, «διερράγη» ο σωλήνας του όλμου.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τη Δημόσια Τηλεόραση, αναφέρουν ότι το βλήμα έσκασε μέσα στον σωλήνα του όλμου την ώρα της βολής. Από το ΓΕΣ δεν σχολίαζαν τις πληροφορίες αυτές παραπέμποντας στην αναμενόμενη πραγματογνωμοσύνη.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news