facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

"Καμπάνα" Εισαγγελέα για τις φονικές φωτιές της Ηλείας

Καταπέλτης ήταν ο Εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πατρών Ευρυπίδης Νικολάου για την υπόθεση των φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007. Ο Εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη των τεσσάρων από τους πέντε κατηγορούμενους και την απαλλαγή του πέμπτου, ενώ ήταν πολύ σκληρός με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση στο ακροατήριο.

Συγκεκριμένα πρότεινε: Την καταδίκη του τότε Νομάρχη Χαράλαμπου Καφύρα και του πρώην Δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, του δασοφύλακα Μίνθης Παναγιώτη Τσούρα και της ηλικιωμένης Σοφίας Νικολοπούλου, από το Παλαιοχώρι, απ' όπου είχε ξεκινήσει η φωτιά.

Επίσης πρότεινε την απαλλαγή του Διοικητή της Πυροσβεστικής Κρεστένων Νίκου Μιχαλόπουλου.

Χθες από την πλευρά του ο πρώην Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας στη διάρκεια της απολογίας του μίλησε "για μια σειρά λαθών από πλευράς και αστυνομίας, που οδήγησαν στην τραγωδία". Συγκεκριμένα, ο κ. Καφύρας σημείωσε ότι δεν περίμεναν τέτοια βιβλική καταστροφή ούτε μπορούσαν να την αντιληφθούν και τόνισε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επικινδυνότητα εκείνων των 24 ωρών.

"Υπήρχε Πρόεδρος Κοινότητας που όταν η φωτιά πλησίαζε εκείνος κοιμόταν. Θεωρώ ότι γίναμε λάθη από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τις τοπικές κοινωνίες" ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Πανταζής Χρονόπουλος είπε ότι είχε αναλάβει πρωτοβουλίες για να σώσει κόσμο με κίνδυνο της ίδιας της ζωής του. Επεσήμανε ότι οι φωτιές ήταν αποτέλεσμα ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, καθώς σε πολύ κοντινές αποστάσεις ακούγονταν εκρήξεις και σημείωσε ότι σε μία περίπτωση βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός.

thebest

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news