facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Μαζιώτης κατά «όσων τον εμπόδισαν να μιλήσει»

Τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον διευθυντή φυλακών Διαβατών και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο καταγγέλλει ο προφυλακισμένος για τρομοκρατία, επικεφαλής του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης, με νέο κείμενό του, με θέμα: «Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση» που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Indymedia.

Στο κείμενο του ο Μαζιώτης κατηγορεί τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι παραμονές της εκδήλωσης στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, την περασμένη Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, και στην οποία θα μιλούσε τηλεφωνικά, μέσα από τη φυλακή Διαβατών, «ζήτησε παρέμβαση έτσι ώστε να απαγορευτεί η εκδήλωση στο Πολυτεχνείο».

«Όντως, μετά από πολιτική παρέμβαση δίνεται εντολή στη διεύθυνση φυλακών Διαβατών και συγκεκριμένα στο διευθυντή Σταυρόπουλο και στον αρχιφύλακα Βαλσάμη να κλείσουν και τα οχτώ τηλέφωνα του ισογείου των φυλακών όπου κρατούμε για να μην μπορώ να πάρω τηλέφωνο και να μιλήσω στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Τα τηλέφωνα του ισογείου της φυλακής έμειναν κλειστά από το μεσημεριανό άνοιγμα της φυλακής, από 2.15 έως 7.45 που κλείνει η φυλακή το βράδυ, στερώντας παράνομα εκτός από εμένα το δικαίωμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας σε 200 περίπου κρατούμενους. Αρχικά οι ανθρωποφύλακες μας έλεγαν ότι τα τηλέφωνα είναι χαλασμένα. Τα ίδια είπε ο αρχιφύλακας Βαλσάμης στην τετραμελή αντιπροσωπεία των κρατουμένων στην οποία συμμετείχα κι εγώ. Μπροστά στους κρατούμενους του απάντησα ότι λέει ψέματα και ότι είναι παράνομη η στέρηση του δικαιώματος στην επικοινωνία. Η απάντηση του αρχιανθρωποφύλακα ήταν να τρομοκρατεί και να ασκεί πιέσεις στους κρατούμενους να μην έρχονται σε επαφή μαζί μου και να μην μπαίνουν στο κελί μου γιατί αυτό είναι παράνομο» αναφέρει ο Μαζιώτης στο κείμενό του.

Και προσθέτει ότι: «Η ενέργεια να κλείσουν το τηλέφωνο του ισογείου των φυλακών διαβατών για να μην μιλήσω αποδεικνύει ότι το καθεστώς φοβάται τον Επαναστατικό Αγώνα... Ότι και να κάνουν δεν θα κατορθώσουν να μας φιμώσουν. Όσες σφαίρες και να μας ρίξουν αυτό που αποδεικνύουν είναι πως μας φοβούνται όσους αντιτρμοκρατικούς νόμους και να φτιάξουν αποδεικνύουν ότι μας φοβούνται».

Την επανεμφάνισή της είχε κάνει την Παρασκευή και η καταζητούμενη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, μέσω ενός κειμένου που απευθυνόταν στον συλληφθέντα επικεφαλής του Επαναστατικού Αγώνα, το οποίο είχε αφήσει σε φωτοτυπίες έξω από το Πολυτεχνείο, λίγο πριν πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Στο μακροσκελές κείμενο 13 σελίδων, που επίσης είχε ανανρτηθεί στο διαδίκτυο, η Πόλα Ρούπα έστελνε προσωπικό μήνυμα στο φυλακισμένο Νίκο Μαζιώτη λέγοντας: «Νίκο, ξέρω πως τη δύναμη την έχεις. Ο αγώνας μας είναι ο ίδιος όπου και να βρισκόμαστε, είτε μέσα είτε έξω από τη φυλακή. Και όσες σφαίρες και να μας ρίξουν, εμάς δεν θα μας νικήσουν. Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν θα πεθάνει ποτέ».

Επιχειρηματολογούσε υπέρ του Επαναστατικού Αγώνα γράφοντας πως «πέρασε δια πυρός και σιδήρου και συνεχίζει να είναι ζωντανός παρά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί», ενώ έκανε και μικρή αναφορά στον συλληφθέντα Αντώνη Σταμπούλο, τον οποίο χαρακτηρίζει «αναρχικό σύντροφο».

Ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news