facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές, ζητούν να μάθουν αν κλείνει ή όχι η εταιρεία!

Στα όρια της απόγνωσης βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενοι στις Κυπριακές αερογραμμές.

Πορεύθηκαν το μεσημέρι στο προεδρικό ζητώντας να μάθουν εάν θα κλείσει η όχι η εταιρεία.

Συμφέροντα βλέπουν οι συντεχνίες τους, πίσω από την πρόθεση πώλησης στην AEGEAN ή τη RYANAIR μόνο της επωνυμίας των Κυπριακών αερογραμμών, ενώ την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της εταιρείας εξέφρασε και ο Υπουργός Οικονομικών.

Την ώρα που οργιάζουν οι φήμες ότι το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών είναι θέμα ημερών, οι εργαζόμενοι κάνουν απέλπιδες προσπάθειες για να σώσουν ότι σώζεται.

Η αποκάλυψη ότι AEGEAN και RYANAIR ενδιαφέρονται μόνο για την αγορά της επωνυμίας του Εθνικού μας αερομεταφορέα, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση αφού είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να μείνουν στο δρόμο οι 560 εναπομείναντες εργαζόμενοι που πορεύθηκαν το μεσημέρι στο Προεδρικό.

Με έκτακτη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης δεκάδες εργαζόμενοι ζήτησαν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ψήφισμα των εργαζομένων που ζητούν από την Κυβέρνηση να στηρίξει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας παρέλαβε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ανησυχεί η Κυβέρνηση Τις ανησυχίες του για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών δεν έκρυψε και ο Υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Ο Χάρης Γεωργιάδης, λέγοντας ότι θα διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητήσει επιστροφή των 83 εκ .που πήγαν ως κρατική ενίσχυση οι Κ.Α. «Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για τις Κυπριακές Αερογραμμές αφού η εταιρεία έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα», ανέφερε ο Υπουργός.

Των κώδωνα του κινδύνου κρούουν και οι τουριστικοί πράκτορες που κάνουν λόγο για απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και πλήγμα στον τομέα του τουρισμού.

Οι εργαζόμενοι τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουν τα μέτρα αντίδρασής τους . Διαβεβαιώνουν πάντως ότι αυτά δεν θα περιλαμβάνουν απεργιακές κινητοποιήσεις

livenews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news