facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Διευκρινίσεις Γ. Παπακωνσταντίνου και των συγγενών του για τη λίστα Λαγκάρντ

Διευκρινίσεις στο πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου έδωσαν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τα τέσσερα συγγενικά του πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αναλυτικότερα, οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν από το Δικαστικό Συμβούλιο ακρόαση για να παρέχουν διευκρινίσεις για την υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ και το αίτημα τους έγινε δεκτό.

Τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και τα ξαδέλφια του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της, Συμέων Σικιαρίδης, και ο Ανδρέας Ρωσσώνης -σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού, Μαρίνας- προσήλθαν ενώπιον όλων των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβαν τα όσα μέχρι σήμερα έχουν υποστηρίξει, χωρίς να προσθέσουν κάποιο νέο στοιχείο στην όλη υπόθεση και υποστήριξαν για ακόμη μια φορά ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή με τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται να έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων που επίσης κατηγορούνται στην υπόθεση, ενώ παρέλειψε να δώσει τη λίστα στο ΣΔΟΕ για έλεγχο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης δημοσίου εγγράφου για να προσπορίσει αθέμιτο όφελος, καθώς και με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, ενώ τα συγγενικά του πρόσωπα αντιμετωπίζουν το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που αποδίδονται στον πρώην τσάρο της Οικονομίας.

Πάντως, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο να αποφανθεί -αφού πρώτα ακούσει την πρόταση του αρεοπαγίτη Χριστόφορου Κοσμίδη - για την παραπομπή ή όχι του κ. Παπακωνσταντίνου και των συγγενικών του προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news