facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Περίμενε οκτώμισι ώρες για να μεταφερθεί με ασθενοφόρο!

Ημέρες απόλυτης απαξίωσης βιώνει το περιβόητο ‘Εθνικό Σύστημα Υγείας’ με άμεσους αποδέκτες τους πολίτες αυτής της χώρας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την αποδόμηση της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης, που έχει αποποιηθεί το ρόλο της ελέω οικονομικής κρίσης.

Αντιμέτωπος με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, βρέθηκε ο 54χρονος παραπληγικός από τα Σαβάλια Θεόδωρος Λαγός, ο οποίος εξαπολύει δριμύ ‘κατηγορώ’ κατά της κυβέρνησης.

Το παράπονό του, κραυγή αγωνίας για το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου, που ψυχορραγεί στα αποκαΐδια μιας κρίσης που μοιάζει να μην έχει τέλος.

Φοβερές ελλείψεις

Ο κ. Λαγός είναι κατάκοιτος τα τελευταία επτά χρόνια, παραπληγικός με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και είχε την ατυχία προ ημερών να χειρουργηθεί για αφαίρεση νεφρού.

Η επέμβαση έγινε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, μετά το χειρουργείο ωστόσο χρειάστηκε να νοσηλευθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου και επέστρεψε εκ νέου στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας από όπου πήρε και το εξιτήριό του και επέστρεψε στο σπίτι του.

Ο ίδιος, έχει να πει τα καλύτερα για το προσωπικό των δύο νοσοκομείων, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για τη λειτουργία τους.

«Αυτό που συνάντησα στο Νοσοκομείο του Πύργου ήταν το απόλυτο μπάχαλο, αφού ούτε γάζες δεν είχαν να χρησιμοποιήσουν για να φροντίσουν την πληγή μου. Έχουν φοβερές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λαγός.

Στην αναμονή

Ο ίδιος είχε την ατυχία να βιώσει και την πολύωρη αναμονή για τη μεταφορά του από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο, ελλείψει ασθενοφόρων, τα οποία είναι μετρημένα στα δάχτυλα και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού.

Αν και το εξιτήριό του ήταν έτοιμο από τις 9 το πρωί, όταν βγήκε από την εντατική στο Νοσοκομείο του Πύργου προκειμένου να επιστρέψει για περαιτέρω νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, τελικά η μεταφορά του όπως καταγγέλλει ο ίδιος κατέστη εφικτό να γίνει στις 5:30 το απόγευμα! Και αφού προηγουμένως άρχισε να αναζητά ιδιωτικό ασθενοφόρο το οποίο έπρεπε να πληρώσει ο ίδιος.

«Καταλαβαίνω ότι τα ασθενοφόρα έπρεπε να καλύψουν πρώτα τα επείγοντα περιστατικά, και είναι λογικό, είναι δυνατόν όμως να περιμένει ένας ασθενής επί οκτώμισι ώρες για τη μεταφορά του;» διερωτάται και αγανακτεί ταυτόχρονα ο κ. Λαγός και συνεχίζει: «Λένε ότι τα κονδύλια δεν επαρκούν για να αγοράζουν υλικά. Τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν. Στο προσωπικό υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις. Όλα αυτά είναι μεθοδευμένα από τον Υπουργό και τους παρατρεχάμενούς του, για να στέλνουν τους ανθρώπους στα ιδιωτικά Νοσοκομεία. Και μετά έχουν το θράσος να μιλάνε για ευπαθείς ομάδες. Αυτή είναι συμπεριφορά τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες και γενικότερα στους πολίτες αυτής της χώρας».

Τα εύσημα στο προσωπικό

Ο 54χρονος πάντως έπλεξε το εγκώμιο στο νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων του Πύργου και της Αμαλιάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το προσωπικό των Νοσοκομείων και στην Αμαλιάδα και στον Πύργο είναι άψογο». Όμως για να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία δεν επαρκεί μόνο η καλή διάθεση, αυτό προφανώς δεν έχουν καταλάβει ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν οι κυβερνόντες αυτής της χώρας…

patrisnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news