facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Νέα δίωξη για τον Λαυρεντιάδη

Κατηγορούμενος και για την υπόθεση της διπλής αγοραπωλησίας της εταιρείας Νεοχημικής είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόσφατα αποφυλακισθείς επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης. Το οικονομικό αντικείμενο της υπόθεσης φέρεται να ξεπερνά το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροζαλία Λάλλη, μετά από έρευνα, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία και 5 στενών συνεργατών του για «απάτη σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν.1608/50" και "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος"».

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012 όταν επτά τράπεζες (Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, Millenium, HSBC και Ελληνική Τράπεζα) κατέθεσαν μήνυση κατά του κ. Λαυρεντιάδη για κακουργηματική απάτη με αφορμή τα δάνεια των 500 εκατομμυρίων ευρώ με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η αρχική αγορά της Νεοχημικής από την πολυεθνική επενδυτική Carlyle.
Ο κ. Λαυρεντιάδης αποφάσισε να πουλήσει την εταιρεία τον Μάιο του 2008. Η Νεοχημική, εταιρεία πώλησης λιπασμάτων, φαρμάκων και καλλυντικών, αγοράστηκε από την Carlyle αντί τιμήματος περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια η αμερικανική εταιρεία κατέβαλλε από ίδια κεφάλαια περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από δάνεια περίπου 500 εκατομμυρίων από τις μηνύτριες τράπεζες.
Στις τράπεζες φέρεται να κατατέθηκε συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο με βάσει την εμφανιζόμενη κερδοφορία της εταιρίας, όμως λίγους μήνες αργότερα οι Αμερικανοί επενδυτές ανακάλυψαν ότι τα οικονομικά στοιχεία που τους διέθεσε η πλευρά Λαυρεντιάδη δεν ήταν ακριβή και ζήτησαν «τα λεφτά τους πίσω».

Μάλιστα υπόθεση λύθηκε με εξωδικαστικό συμβιβασμό, με τον κ. Λαυρεντιάδη να τους δίνει πίσω μετρητά το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ που του είχαν καταβάλλει.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news