facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Νέα προαναγγελία μείωσης του ΕΝΦΙΑ

Ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης προανήγγειλε μείωση του ΕΝΦΙΑ, που δεν θα είναι όμως οριζόντια γιατί η τρόικα δεν επιτρέπει άμεση αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες για τα ακίνητα.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής, ο Γκίκας Χαρδούβελης υποσχέθηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ θα μειωθούν από το 1,43% του ΑΕΠ σε κάτω από 1%. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το Capital, πως οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ θα μειωθούν κατά 750 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη χρονιά.

η μείωση της τάξης περίπου του 30% δεν θα αφορά σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Και αυτό γιατί το 2014 τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ υπολογίζονται στα 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ το 2015 θα υποχωρήσουν στα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Προσέξτε όμως, αυτή η μείωση, της τάξης περίπου του 30% δεν θα αφορά σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, εξαιτίας του μπλόκου που σηκώνει η τρόικα στην άμεση αλλαγή των αντικειμενικών αξιών.

Το πιο πιθανό είναι να βγουν κερδισμένοι, το 2015, από την μείωση του ΕΝΦΙΑ όσοι έχουν ξενοίκιαστα ακίνητα, αφού γράφεται πως η αύξηση της έκπτωσης θα είναι από το 20% στο 50%.

Ταυτόχρονα αναφέρεται, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, πως θα γίνουν στοχευμένες μειώσεις στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου.

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news