facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Τροπολογία για αυστηρότερες ποινές σε παιδόφιλους εκπαιδευτικούς καταθέτει ο Λοβέρδος

Νομοθετική παρέμβαση, που θα κατατεθεί στη Βουλή υπό μορφή τροπολογίας, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ώστε να αυστηροποιηθεί το καθεστώς που διέπει τα εγκλήματα παιδοφιλίας με εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε την κατάθεση της τροπολογίας -στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων από τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, για το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο των μαθητών των σχολικών μονάδων- ενημερώνοντας ότι αυτή θα έχει τρεις πτυχές:

- Την αλλαγή του πειθαρχικού Δίκαιου, προκειμένου να τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ο εκπαιδευτικός εναντίον του οποίου ασκείται ποινική δίωξη για εγκλήματα παιδοφιλίας, σε αντίθεση με αυτό που ισχύει σήμερα που απαιτείται αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη.

«Είναι ένα στάδιο μετά, η παραπομπή σε ποινική δίκη. Η δίωξη είναι ένα στάδιο πριν, για να εκτιμήσει η εισαγγελία αν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη» εξήγησε ο κ. Λοβέρδος.

- Όταν κινείται πειθαρχική δίωξη κατά εκπαιδευτικού για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, θα χαρακτηρίζεται η πράξη αμέσως και ευθέως ως τέτοια κι όχι όπως σήμερα καταγράφεται «αναξιοπρεπής συμπεριφορά περί την υπηρεσία».

Όπως είπε, μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος σε αυτό εξασφαλίστηκε συμφωνία με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξηγώντας: «Γιατί όταν γράφει το βιογραφικό σου αυτό το αδίκημα, μπορεί να είναι η αργοπορία το πρωί ή ότι φεύγεις νωρίτερα ή ότι δεν διαχειρίζεσαι καλά τα κονδύλια του σχολείου, ενώ πρέπει να ονοματιστεί με την απαξία που έχει ο όρος αυτή η συμπεριφορά».

- Εάν σε εκπαιδευτικό και διοικητικό υπάλληλο του συστήματος εκπαίδευσης επιβληθεί και η ελάχιστη πειθαρχική ποινή για τέτοιο αδίκημα, μία μέρα ή η ελάχιστη ποινική κύρωση, τότε αυτός δεν μπορεί να παραμείνει στο εκπαιδευτικό σύστημα, είτε ως εκπαιδευτικός, είτε ως διοικητικός υπάλληλος.

«Εάν είναι πολύ μικρή η ποινή του, πειθαρχική ή ποινική, μετατάσσεται σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου, εάν είναι μεγάλη, φυσικά ακολουθούνται οι διαδικασίες οριστικής του παύσης, όπως και σήμερα γίνεται, εδώ δεν υπάρχει συγκεκριμένο κενό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news