facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Στις κάλπες ξανά οι ψηφοφόροι των δήμων Καισαριανής και Μάνδρας

Στις κάλπες στέλνει και πάλι τους ψηφοφόρους των Δήμων Καισαριανής και Μάνδρας Ειδυλλίας Αττικής με απόφαση του το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Αν και τον τελευταίο λόγο, όπως όλα δείχνουν θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας το Διοικητικό Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι πρέπει να γίνουν επαναληπτικές εκλογές σε όλα τα εκλογικά Τμήματα του Δήμου Καισαριανής μεταξύ του εκλεγέντος δημάρχου Γεώργιου Κοντόσταυλου (Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής) ο οποίος υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και του Ηλία Σταμέλου (Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής) που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ο κ. Κοντόσταυλος είχε λάβει 26,26%, ενώ είχε ισοψηφήσει ο πρώην δήμαρχος Αντώνης Καμπάκας (Καισαριανή Δημιουργία), ο οποίος υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ και ο κ. Σταμέλος. Όμως, ο κ. Καμπάκας πέρασε στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών και αναμετρήθηκε με τον κ. Κοντόσταυλο.
Στο δεύτερο γύρο ο κ. Κοντόσταυλος έλαβε 61,55% και ο κ. Καμπάκας 38,45%.

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών είχε προσφύγει ο κ. Σταμέλος ζητώντας να ακυρωθεί ο α΄ γύρος των δημοτικών εκλογών.

Έτσι, το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αριθμ. 15/2014 απόφασή του έκανε δέκτη την αίτηση του κ. Σταμέλου και του αναγνώρισε ένα ψηφοδέλτιο και ακύρωσε δύο του κ. Καμπάκα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί η σειρά κατάταξης.

Με άλλη απόφασή του το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να επαναληφθούν οι εκλογές και στον Δήμο Μάνδρας Αττικής.
Στο Πρωτοδικείο είχε προσφύγει η υποψήφια δήμαρχος Ιωάννα Κριεκουκη (Μαζί στη Νέα Πορεία) η οποία υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ (δεύτερη στην κατάταξη) και ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Πανωλιάσκος (Δημοκρατική Συνεργασία) που ανήκει στον αποκαλούμενο προοδευτικό χώρο και είχε καταταγεί τρίτος.

Και οι δύο στρέφονταν κατά του επανεκλεγέντα δήμαρχου Γεωργίου Δρίκου (Νέα Εποχή) που υποστηρίχθηκε από την ΝΔ.

Ο κ. Δρίκος στον β΄ γύρο των εκλογών έλαβε ποσοστό 51,88%, η κυρία Κριεκούκη 48,12%, ενώ ο κ. Πανωλιάσκος στον α΄ γύρο των εκλογών είχε καταταγεί τρίτος και είχε λάβει ποσοστό 27,72%.

Οι εκλογές στην Μάνδρα θα επαναληφθούν καθώς τα ψηφοδέλτια του κ. Δρίκου είχαν άλλο μέγεθος και διαφορετικό σχήμα.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news