facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ο Γιώργος Πατούλης ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης εξελέγη το Σάββατο στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κατά την ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Επίσης στη θέση του α΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, β΄ αντιπροέδρου ο Γιάννης Καραγιάννης, δήμαρχος Λαγκαδά και γενικός γραμματέας ο Γιάννης Μουράτογλου, δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας.

Σε σχετική ανακοίνωση του διαδικτυακού τόπου της ΚΕΔΕ σημειώνεται ότι «στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν προσήλθαν τα 8 μέλη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», τα 3 μέλη της «Νέας Αυτοδιοίκησης», καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Ο εκπρόσωπος της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, προσήλθε στη συνεδρίαση και κοινοποίησε τη θέση της παράταξής του να απέχει».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «μετά από αυτήν την εξέλιξη και μετά από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και να συνεχίσει τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. προκειμένου να προσέλθουν και οι άλλες παρατάξεις».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκλογών του νέου προεδρείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκρότηση του προεδρείου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «επιμένουμε ενωτικά, ελπίζοντας, όπως δώσαμε ήδη και το πρώτο σήμα – στη δυνατότητα εκλογής διαπαραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής. Τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλα και επείγοντα και αυτός ήταν ο λόγος της άμεσης σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν έχουμε ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Οι δήμοι στα μικρά νησιά, στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές βρίσκονται σε αδιέξοδο, ο κρατικός προϋπολογισμός – και άρα και τα οικονομικά των δήμων – οδεύει σύντομα προς ψήφιση από τη Βουλή και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οφείλει να τοποθετηθεί, να διεκδικήσει και να ανατρέψει τυχόν δυσάρεστες προβλέψεις για το επόμενο έτος».

Μετά την εκλογή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Πατούλη είχε προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Στη ΝΔ εκφράζουν την ικανοποίησή τους που τόσο στις εκλογές για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) όσο και για την ΚΕΔΕ, είχαν αυτοδυναμία οι υποψήφιοι που είχαν τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Αγοραστός και Γιώργος Πατούλης, αντίστοιχα.

Ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news