facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Χωρίς τηλέφωνα η Διεύθυνση του ΟΑΕΕ Λάρισας από τον περασμένο Μάιο…

Έγγραφο στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
κ. Α. Μπέζα με κοινοποίηση στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση και τη Διοικήτρια ΟΑΕΕ, κα Γ. Κωτίδου, στο οποίο περιέχονται μια σειρά από σημαντικά προβλήματα, απέστειλε η βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ Ζέττα Μακρή.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου συνταξιοδοτικές υποθέσεις μπορούν να ξεπεράσουν σε χρόνο εξέτασης τα δύο χρόνια, ενώ οι ασφαλισμένοι της Θεσσαλίας αντιμετωπίζουν επιπρόσθετα προβλήματα, καθώς από τον περασμένο Μάιο δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Λάρισας!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των συμπολιτών μας και πυλώνα διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Για τον λόγο αυτό τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να λειτουργούν με απώτερο στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Δυστυχώς, όμως, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της Διεύθυνσης του ΟΑΕΕ Θεσσαλίας, που προκαλούν την έντονη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις των ασφαλισμένων . Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Σύνταξης καθυστερεί για διάστημα άνω των 2 χρόνων την διεκπεραίωση των συνταξιοδοτικών υποθέσεων και 1 έτους των ενστάσεων (ΤΔΕ), ενώ σε άλλες Διευθύνσεις οι υποθέσεις αυτές ολοκληρώνονται πολύ γρήγορα (4-5 μήνες). Για αυτό, άλλωστε, ο αριθμός των αποφάσεων από το 2010 μέχρι σήμερα φθίνει διαρκώς και αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και με τον έλεγχο και την σύγκριση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων 2010 – 2014 από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο αριθμός των υπαλλήλων, που καλύπτουν την συγκεκριμένη διεύθυνση δεν είναι αρκετός, για να εξυπηρετηθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι ασφαλισμένοι της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αδυναμία ελέγχου και επεξεργασίας του ογκώδους αριθμού των ατομικών φακέλων των ασφαλισμένων, που έχουν ήδη συγκεντρωθεί και είναι διάσπαρτοι σε όλα τα γραφεία των υπαλλήλων. Εκτός όλων των άλλων οι ασφαλισμένοι υποβάλλονται σε ταλαιπωρία, καθώς τους ζητούνται παραπάνω δικαιολογητικά από αυτά που απαιτεί ο νόμος, ενώ επιβαρύνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες με πρόσθετες αλλά μη απαραίτητες υποχρεώσεις.

Έντονες είναι, όμως, οι διαμαρτυρίες και για την καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων απώλειας ασφαλιστικών βιβλιαρίων, ενώ, επιπροσθέτως, δεν υπάρχει on line σύνδεση των ταμείων με τα ΚΕΑΟ, ώστε να είναι άμεσα εμφανής η ρύθμιση των οφειλών. Τέλος, τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης του ΟΑΕΕ Λάρισας και του Τμήματος δεν λειτουργούν από τον Μάιο του 2014 μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να μεταβούν οι ίδιοι στις αρμόδιες υπηρεσίες από τους υπολοίπους νομούς της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.
Με βάση όλα τα παραπάνω, όπως καταλαβαίνετε, είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση σας, προκειμένου να διοριστεί Διευθυντής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Λάρισας και να υπάρξει, κατά συνέπεια, ο απαιτούμενος έλεγχος και να αντιμετωπισθούν με επιτυχία όλα αυτά τα προβλήματα. Τέλος, γνωρίζοντας τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι και της εκλογικής μου περιφέρειας, θα ήθελα να ζητήσω να μελετήσετε την δυνατότητα για τους νυν ασφαλισμένους και υποψηφίους συνταξιούχους την ρύθμιση 100 δόσεων, με μείωση 80% των τόκων (σήμερα αγγίζουν το 1/3 της οφειλής) και την 100% κατάργηση των τόκων σε περίπτωση ολοσχερούς εξόφλησης της οφειλής».

magnesianews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news