facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Έμπολα: Ένας ακόμη θάλαμος & μία ΜΕΘ στο “Σωτηρία”

Ένας ακόμη θάλαμος απομόνωσης και μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ανοίγουν στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιθανό κρούσμα Έμπολα στη χώρα μας.

Αυτό αποφασίστηκε τη Δευτέρα, σε σύσκεψη στο «Σωτηρία», παρουσία της γενικής γραμματέως Δημόσιας Υγείας, Χριστίνας Παπανικολάου.

Ο νέος θάλαμος στο «Σωτηρία», κρίθηκε απαραίτητος και έρχεται να συμπληρώσει δύο ακόμη θαλάμους απομόνωσης που υπάρχουν στο «Αμαλία Φλέμιγκ». Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, ότι ΜΕΘ στο Αμαλία Φλέμιγκ δεν υπάρχει, γεγονός μάλλον επικίνδυνο, καθώς το πιθανό περιστατικό που ενδεχομένως να νοσηλευθεί, ενδέχεται να εμφανίσει πολυοργανική ανεπάρκεια και έτσι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ευτυχώς στην περίπτωση του Σωτηρία, πρυτάνευσε η λογική και έτσι παράλληλα με το θάλαμο θα λειτουργήσει συμπληρωτικά και η ΜΕΘ.

Εν τω μεταξύ η κ. Παπανικολάου ενημερώνει διαρκώς τους διοικητές του ΕΣΥ, τους επικεφαλής των ΥΠΕ αλλά και τις Επιτροπές Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων για το θέμα του ιού Έμπολα.

onmed

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news