facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ευρεία σύσκεψη για τον Εμπολα στο υπουργείο Υγείας

Ευρεία σύσκεψη, πιθανότατα με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξεταστούν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σχετικά με την εμφάνιση του ιού Εμπολα στην Ευρώπη.

Με τη συμμετοχή επιστημόνων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα επανεξεταστούν τα προληπτικά μέτρα που έχουν ήδη σχεδιαστεί και θα εφαρμοστούν σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1, με δεδομένο ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα, εξήγησε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα εάν χρειασθεί να αντιμετωπίσουν περιστατικό Εμπολα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι έχουν σταλεί οδηγίες στα σημεία εισόδου της χώρας για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι αρμόδιοι, εάν εμφανιστεί ύποπτο περιστατικό.

Αναφερόμενος στα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει η χώρα μας, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι «πρόκειται για ταξιδιωτικές οδηγίες που βρίσκονται σε όλα τα σημεία εξόδου και εισόδου από τη χώρα, υπάρχουν οδηγίες γι' αυτούς που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου».

Στο πλαίσιο σχεδιασμού που είχε αποφασιστεί από τους επιστήμονες μέσα στο καλοκαίρι, έχει ήδη διαμορφωθεί ειδικός χώρος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο για να περιθάλψει ύποπτα κρούσματα Εμπολα, εάν χρειαστεί.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κτίριο, το οποίο έχει εξοπλιστεί με κατάλληλα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, τις επόμενες 10 ημέρες το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει άσκηση ετοιμότητας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση των ταξιδιωτών αλλά και των γιατρών, για να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε στην Ισπανία, όπου μία ασθενής μολυσμένη με τον ιό περιφερόταν για αρκετές ημέρες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, χωρίς διάγνωση.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news