facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Τέρενς Κουίκ: "Ορκίστηκαν παράνομα σε Ιμάμη του Ψευτομούφτη δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι. Είναι άκυρη η ορκωμοσία"

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ KONTRA CHANNEL ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ JUMBO ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΡΚΟΓΛΩΣΣΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σαφής, ξεκάθαρος και καταγγελτικός για μερικά από αυτά που συμβαίνουν στη Θράκη, ήταν ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (ΜΑ.ΘΡΑ.ΕΛ), μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του KONTRA CHANNEL «Επί του Πιεστηρίου» στους δημοσιογράφους Μάκη Κουρή και Σωτήρη Ξενάκη.



Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των παρεμβάσεων του Τέρενς Κουίκ, έχει ως εξής:

Σ. Ξενάκης: Καλησπερίζουμε τον συνάδελφο τον Τέρενς Κουίκ, Βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εκπρόσωπο του κόμματος.

Ο Τέρενς έχει κάνει πολύ μεγάλο αγώνα στην Θράκη, πρέπει να πω εγώ...
Έφερε ένα τεράστιο αποτέλεσμα για τον ίδιο και τον χώρο του στις τελευταίες εκλογές, αλλά κυρίως – πέρα απ το εκλογικό αποτέλεσμα – δίνει μια μεγάλη μάχη για τα εθνικά θέματα και στην Θράκη και για τα υπόλοιπα και είναι ευτυχής συγκυρία, που είστε μαζί μας σήμερα, να κουβεντιάσουμε και γι’ αυτά.

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τ. Κουίκ: Θα ήθελα να πω εδώ, ότι συνυπογράφω με τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη την επιστολή, που έχει καταθέσει στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, να γίνει μια Επιτροπή, που θα ασχοληθεί με την Θράκη, σε επίπεδο «σφαιρικό», όχι μόνο σε επίπεδο εθνικό, αλλά και οικονομικό, εκπαιδευτικό και όχι μόνο…

Στο θέμα αυτό, όμως,θέλω να κάνω μία παρέμβαση - καταγγελία:
Θα πρέπει πραγματικά να επιδεικνύεται και η σοβαρότητα της κυβέρνησης στα δρώμενα στην περιοχή, διότι, για παράδειγμα, απορώ πώς επιτρέπει ως «νόμιμη» την ορκωμοσία Μουσουλμάνου Δημάρχου στον Ιμάμη του ψευτομουφτή. Αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, καθιστά ακυρότητα της ορκωμοσίας.

Σ. Ξενάκης: Τα παρακολουθώ, αλλά δεν το ήξερα αυτό Τέρενς! Ότι πήγε άνθρωπος, εκλεγμένος Δημοτικός…

Τ. Κουίκ: Βεβαίως! Ορκίστηκε στη Σμίνθη ο Δήμαρχος, γιατί εκεί έγινε η ορκωμοσία, από τον Ιμάμη του ψευτομουφτή και όχι από τον Ιμάμη του νόμιμου μουφτή, για να το πω έτσι...
Όπως επίσης και στα Άβδηρα, το κομμάτι των Μουσουλμάνων Δημοτικών Συμβούλων και αυτό ορκίστηκε από Ιμάμη του ψευτομουφτή!

Αυτό λοιπόν είναι το ένα θέμα που αποκαλύπτω και το οποίο καθιστά για μένα ακυρότητα της ορκωμοσίας των σχετικών Δημάρχων ή των Συμβούλων.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΓΛΩΣΣΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ JUMBO

Το δεύτερο είναι, ότι για πρώτη φορά τόλμησε πολυεθνική επιχείρηση να βάλει πινακίδες στην τουρκική γλώσσα!!!

Μ. Κουρής: Το JUMBO!

Τ. Κουίκ: Το JUMBO,ναι! Εγώ δεν ήθελα να αναφέρω το όνομα… αλλά είναι το JUMBO. Να βάλει ελληνικές και τουρκόγλωσσες πινακίδες. Και μάλιστα το Jumbo το οποίο ανήκει, προσέξτε, είναι μέσα στα όρια του Δήμου Ιάσμου! Που ο Ίασμος έμπλεξε στα χέρια του Προξενείου από τον Καποδίστρια.

Θα καταθέσω Ερώτηση στη Βουλή. Ζητώ να μου δώσει ο Δήμος Ιάσμου το συμφωνητικό, διότι η επιχείρηση χτίστηκε σε Δημοτική έκταση.

ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ZIRAAT BANK

Και για να κλείσω το θέμα της Θράκης, πρέπει να σας πω, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίξαμε την πρωτοβουλία των συναδέλφων της Νέας Δημοκρατίας που φέρανε το θέμα των ιεροδιδασκάλων . Μάλιστα οι ζυμώσεις, οι οποίες γίνανε, ήταν απίστευτες. Σας διαβεβαιώ!

Διότι, υπήρξε μια υπαναχώρηση κάποια στιγμή, από πλευράς των συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ.

Όμως, θα πρέπει επίσης να σας πω ότι, εάν δεν χτιστούν και δημόσια σχολεία στη περιοχή, το θέμα θα διαιωνίζεται, διότι δεν πάει άλλο. Πραγματικά σας διαβεβαιώ, ότι δεν πάει δεν άλλο!

Σε ό, τι αφορά στο Προξενείο, έχω καταγγείλει στη Βουλή , για «20 εκατομμύρια μαύρο χρήμα κάθε χρόνο» τα οποία ξοδεύονται στη περιοχή αυτή. Με τη Ziraat Bank να κάνει πάρτι. Η Ziraat Bank δίνει αφειδώς δάνεια, εκεί που δεν τα δίνουν οι Ελληνικές τράπεζες.

ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Και επίσης, πρέπει να βλέπουν τηλεόραση Ελληνική τα Πομακοχώρια....

Υπάρχει μια πρωτοβουλία από εμάς στην Περιφέρεια. Τα «πιάτα» είναι στραμμένα όλα προς την Άγκυρα και τώρα γίνεται μια πρωτοβουλία από τον Περιφερειάρχη κύριο Γιώργο Παυλίδη - στην οποία μετέχω και εγώ - για να μπορούν να βλέπουν τα Πομακοχώρια Ελληνική τηλεόραση. Όπως και η Θάσος και άλλες περιοχές.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news