facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

«Όχι» της Μέρκελ στους περιορισμούς εργαζομένων εντός της Ε.Ε.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να στηρίξει την επιβολή πιθανών περιορισμών στην ελευθερία μετακίνησης των ευρωπαίων σε άλλη χώρα της ΕΕ οι οποίοι αναζητούν εργασία, κάτι που ενδεχομένως «εκτροχιάζει» τα σχέδια του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντείβιντ Κάμερον, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Sunday Times.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Μέρκελ στην εφημερίδα αναφέρει ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει οποιουσδήποτε περιορισμούς κυκλοφορίας εργαζομένων στο εσωτερικό των 28 εθνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η Γερμανία δεν θα παρέμβει στις θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ», δήλωσε η Μέρκελ.

Ο Κάμερον, ο οποίος σχεδιάζει να διεξάγει δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ εάν το κόμμα του κερδίσει στις εκλογές του 2015, έχει δηλώσει ότι οφείλει να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των ψηφοφόρων σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης.

Η εφημερίδα είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι ο Κάμερον εξετάζει την ιδέα επιβολής ορίου στον αριθμό των ανειδίκευτων μεταναστών από το εσωτερικό της ΕΕ που αναζητούν εργασία στη Βρετανία, κάτι που ωστόσο απαιτεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρεται στο πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας, η Μέρκελ δήλωσε ότι είναι ανοιχτή στη διεξαγωγή συνομιλιών με τον Κάμερον σχετικά με την επιβολή πιθανών περιορισμών σε εργαζόμενους οι οποίοι μετακινούνται σε χώρες της ΕΕ με το πρόσχημα ότι αναζητούν εργασία ωστόσο στόχος τους είναι η είσπραξη επιδομάτων.

«Αυτά αποτελούν αμφιλεγόμενα ζητήματα τα οποία συζητούμε επίσης στη χώρας μας», δήλωσε στην Sunday Times η Μέρκελ. «Είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να επιλυθούν με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την κατάχρηση. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στις θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news