facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Αντιδρούν οι ξενοδόχοι στην Κοινοτική Οδηγία για το ΕΣΠΑ

Κυβερνητική παρέμβαση για να αλλάξει η κοινοτική Οδηγία που αφορά τη διάθεση κονδυλίων του ΕΣΠΑ στον τουρισμό, ζητούν οι ξενοδόχοι.

Πρόκειται για Οδηγία που αφορά τη διάθεση 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τουριστικές υποδομές, μέσα στην επόμενη επταετία. Η οδηγία θέτει περιορισμούς που σχετίζονται με την περιοχή δραστηριοποίησης, το μέγεθος των επιχειρήσεων, τον αριθμό απασχολούμενων και τον συνολικό τζίρο.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, ουσιαστικά αποκλείονται από τις επιδοτήσεις οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ήδη κατατεθεί από επιχειρήσεις που δεν πληρούν τους προαναφερθέντες όρους, αναμένεται να παραμείνουν ανεφάρμοστα.

Το θέμα τέθηκε στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. «Αναμένουμε σύντομα την αναμόρφωση του επενδυτικού νόμου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την Οδηγία», είπε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρέας Ανδρεάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς αναγνώρισε τα προβλήματα και τόνισε πως «γίνονται συντονισμένες ενέργειες για να ξεπεραστούν».

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news