facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Χάθηκαν στο ΤΣΑΥ πιστοποιητικά προϋπηρεσίας χιλιάδων γιατρών!

Ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ παραδέχεται ότι μπορεί να έχουν χαθεί ορισμένα έγγραφα στο ΤΣΑΥ, αλλά επιρρίπτει και ευθύνες σε γιατρούς, οι οποίοι δεν έχουν προσκομίσει ποτέ πιστοποιητικά προϋπηρεσίας.

Ανάστατος είναι ο ιατρικός κόσμος, έπειτα από σωρεία περιστατικών απώλειας πιστοποιητικών προϋπηρεσίας γιατρών.

Πολλοί υγειονομικοί διαπιστώνουν έκπληκτοι – όταν θελήσουν ασφαλιστική ενημερότητα – ότι δεν είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο τους (ΤΣΑΥ).

Οι υπεύθυνοι του ΤΣΑΥ, μάλιστα, τούς καλούν να υποβάλουν εκ νέου τα πιστοποιητικά, πολλά εκ των οποίων αφορούν αρκετές δεκαετίες πριν, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος”.

Ο Αντώνης Σελλιανάκης, πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), όπου ανήκει το ΤΣΑΥ, εκτιμά ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Παραδέχεται ότι μπορεί να χάθηκαν έγγραφα κατά τη μετατροπή του συστήματος σε ψηφιακό, αλλά επιρρίπτει ευθύνες και στους γιατρούς, λέγοντας ότι ορισμένοι από αυτούς δεν προσκόμισαν ποτέ έγγραφα προϋπηρεσίας, όπως το αγροτικό.

Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Γιάννης Μπασκόζος κατήγγειλε την Τετάρτη ότι εμφανίζεται ως ανασφάλιστος, παρά το γεγονός ότι είναι από 20ετίας ιατρός με σχέση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου διαδοχικά στο ΙΚΑ, στον ΕΟΠΥΥ και τώρα στο ΠΕΔΥ με μόνη διακοπή την περίφημη μηνιαία διαθεσιμότητα του 2014:

Κάλυψη

“Όλα αυτά τα χρόνια καταβάλλονται ανελλιπώς, αποδεδειγμένα οι ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΑΥ από την υπηρεσία και έτσι είχα ασφαλιστική κάλυψη υγείας από το ΤΣΑΥ.

Προ δεκαπενθημέρου, όταν χρειάστηκα ιατρικές υπηρεσίες συνταγογράφησης, το σύστημα με εμφάνισε σαν ανασφάλιστο! Το ίδιο συνέβη όταν ξαναπροσπάθησα προ πενθημέρου.

Σε τηλεφωνική ομιλία με το αρμόδιο γραφείο του ΤΣΑΥ, με ενημέρωσαν πως αν δεν προσκομίσω πιστοποιητικό που θα παρουσιάζει την προϋπηρεσία μου από τότε που άρχισε προ 25ετίας περίπου , αλλά και αποδεικτικό προϋπηρεσίας για το χρόνο λήψης ειδικότητας, δεν μπορώ να έχω ασφαλιστική ενημερότητα”.

Ο κ. Μπασκόζος τονίζει πως όλα αυτά οι υπηρεσίες του ΤΣΑΥ όφειλαν να τα έχουν, καθώς τούς έχουν προσκομιστεί από πολλών ετών.

Σε ερώτηση του αν τουλάχιστον μπορεί να έχει ασφαλιστική κάλυψη προσκομίζοντας τα τελευταία αποδεικτικά μισθοδοσίας, όπου σαφώς αναφέρονται οι κρατήσεις υπέρ ΤΣΑΥ, η απάντηση ήταν αρνητική.

Ευθύνες

Ανάλογη καταγγελία έκανε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) Γιώργος Ελευθερίου, ο οποίος έκανε λόγο για ποινικές ευθύνες:

“Η απώλεια δημοσίου εγγράφου επισείει ποινικές ευθύνες, τις οποίες προτίθεμαι να αναζητήσω”.

Ο χειρουργός Διονύσιος Λαμπαδάριος, αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα πριν από ενάμισι χρόνο:

“Ρωτώντας και 'ανακρίνοντας', διαπίστωσα ότι η διοίκηση του ΤΣΑΥ, λόγω έλλειψης προσωπικού, είχε αναθέσει τη μεταφορά των στοιχείων φακέλου του κάθε ασφαλισμένου σε ιδιωτική εταιρεία.

Η πρακτική της εταιρείας ήταν 'κάν' το μόνος σου'. Δηλαδή, σε έτρεχαν να μαζέψεις ό,τι δικαιολογητικό χρειαζόταν να δείχνει την ασφαλιστική σου ενημερότητα στις διάφορες φάσεις του επαγγελματικού βίου.

Τώρα, έχω το ίδιο πρόβλημα με τα παιδιά που ασφαλίζω λόγω σπουδών και πρέπει να δίνω κάθε χρόνο βεβαιώσεις της σχολής”.

iatropedia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news