facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Στα δικαστήρια ξανά Ψωμιάδης - Τρεμόπουλος

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης συζητείται τη Δευτέρα η αγωγή του Π. Ψωμιάδη, με την οποία ζητά 300.000 ? από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, επειδή θεώρησε ως συκοφαντική δυσφήμηση δηλώσεις του περιφερειακού συμβούλου το 2010 με αφορμή τις «σκανδαλώδεις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών με λεωφορεία», όπως τις χαρακτηρίζει ο κ. Τρεμόπουλος.

«Αυτό που γινόταν επί χρόνια κατά την ανάθεση και τη διανομή των δρομολογίων για τη μεταφορά μαθητών του νομού από τους εκπροσώπους της ΝΑΘ περιγράφεται και από σχετική έκθεση ελέγχου το 2010 του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κατά την οποία η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης -μεταξύ άλλων- για τις χρονικές περιόδους 2004-2005, 2005-2006, 2006-2007 «α) δεν προέβησαν σε καμία συμπίεση του κόστους μεταφοράς των μαθητών, β) σε πολλές περιπτώσεις τα συμφωνηθέντα ποσά για την εκτέλεση ορισμένων δρομολογίων ήταν πολλαπλάσια από τα προβλεπόμενα ως ανώτατα όρια, που προκύπτουν από την εφαρμογή του μαθηματικού τύπου… και ανατέθηκαν χωρίς να εξεταστεί η δυνατότητα εκτέλεσης των εν λόγω δρομολογίων από τα ΚΤΕΛ των νομών και στη συνέχεια από τουριστικά λεωφορεία, με αμοιβή την προκύπτουσα από τον μαθηματικό τύπο της παρ.9 και γ) εισήγαγαν με περιοριστικούς του ανταγωνισμού όρους στις διακηρύξεις, με συνέπεια είτε οι σχετικοί διαγωνισμοί να αποβαίνουν άγονοι, είτε η προσέλευση των ενδιαφερομένων σε αυτούς να είναι πολύ μικρή, με τελικό αποτέλεσμα να καταβληθούν υπέρογκες δαπάνες για την εκτέλεση του εν λόγω έργου»» αναφέρει η ανακοίνωση του Μ. Τρεμόπουλου.

«Στις 48 σελίδες του πορίσματος, επιβεβαιώθηκαν όλα όσα είχαν καταγγελθεί σε βάρος της διοίκησης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για τις αναθέσεις και χορηγήσεις ενισχύσεων σε λεωφορειούχους, με συνέπεια να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο κατά 11.273.378 ευρώ» συμπληρώνει ο περιφερειακός σύμβουλος.

«Κατανοώ την πικρία του παυθέντος περιφερειάρχη για τις πάμπολλες
δικαστικές του περιπέτειες και τον πολιτικό του παροπλισμό αλλά γι' αυτό ευθύνεται το σύστημα που καλλιέργησε ο ίδιος και οι πράξεις του. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αντιμέτωποι με το σύστημα που βούλιαξε τη χώρα, που καταδίκασε στη στασιμότητα και το σκοταδισμό τη Θεσσαλονίκη, που υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον του τόπου» σημειώνει στις δηλώσεις του ο περιφερειακός σύμβουλος της «Οικολογίας –Αλληλεγγύης» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

rthess

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news