facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ο Ν. Νικολόπουλος στον Λ. Ρακιντζή για σκάνδαλα σε έργα της ΕΡΓΟΣΕ

Παραθέτουμε, αυτούσια όπως μας έχει σταλεί, ολόκληρη την ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου.

"Η Δικαστική διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου της σήραγγας της Όθρυος στην ΕΡΓΟΣΕ καρκινοβατεί. Οι Πατριάρχες της Διαπλοκής Σαμαράς και Βενιζέλος διατηρούν τους ενόχους στις θέσεις τους, για προστασία των μεγαλοεργολάβων.

Ενώ ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής , με έκθεση του-καταπελτη καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες σε σειρά διοικήσεων και στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και σε στελέχη της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ», η δικαστική διερεύνηση του μεγάλου αυτού σκανδάλου καρκινοβατεί και δεν εφαρμόζεται ο Νόμος 4022/2011 για την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας και την τιμωρία των ενόχων!

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι συν αυτώ ζήτησαν ονόματα και διευθύνσεις, για περιπτώσεις σκανδάλων.

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα φέρνει στο φως ΣΚΑΝΔΑΛΟ 37 εκ. ευρώ και με τη «ΒΟΥΛΑ» του κ. Λ. Ρακιντζή. «Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός της Δικαιοσύνης ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΑΝ και κοκορεύονται στους θεατρικούς μονολόγους της Βουλής», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΧΡΙΚΑ και συνέχισε:

«Στη δύσοσμη αυτή υπόθεση, η ποινική διαδικασία, περαιωθείσας της προκαταρκτικής εξέτασης και αφού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία, παρέμεινε στον 4ο Ειδικό Ανακριτή, ενώ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κύριος Λέανδρος Ρακιντζής, με σχετική «Έκθεση Ελέγχου» από τον Σεπτέμβριο 2012, απέδωσε κακουργηματικές πράξεις, οι οποίες προκάλεσαν ελάττωση της περιουσίας της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. ιδιαιτέρως μεγάλου ύψους(37 εκατομμύρια €), εκτός από τα στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας «ΑΚΤΩΡ» και της ΕΡΓΟΣΕ, και σε Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων και σε Διευθύνοντες Συμβούλους του εν λόγω νομικού προσώπου, οι οποίοι διορίζονται από το κράτος και συνεπώς έχει εν προκειμένω εφαρμογή ο Ν. 4022/2011, άρθρο 1 παρ. β.», όπως δήλωσε ο Γραμματέας Τεκμηρίωσης Μάνος Παναγιώτου και κατέληξε:

«Σύμφωνα, με το άρθρο 2 παρ. 2 του ιδίου Νόμου, αρμόδιος ανακριτής για την διενέργεια της σχετικής ανάκρισης δεν είναι πλέον, μετά την παραπάνω «Έκθεση Ελέγχου» του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο 4ος Ειδικός Ανακριτής, αλλά Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος ορίζεται ειδικά για αυτήν από το όργανο το οποίο διευθύνει το δικαστήριο, δηλαδή από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών».

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ «ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ»

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι αφού ο κ. υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης ζήτησε στοιχεία, θα έχει κάθε μέρα και ένα ΣΚΑΝΔΑΛΟ!

«Δεν θα περιορισθούμε στην Δημόσια καταγγελία εντός και εκτός Βουλής, αλλά θα καταθέτουμε στη Δικαιοσύνη και στις Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας μας και της Ευρώπης, αναφορές που έχουν επεξεργασθεί οι νομικοί σύμβουλοι και οι τεχνοκράτες που συγκροτούν την ομάδα τεκμηρίωσης υπό τον κ. Μάνο Παναγιώτου.

Προκειμένου, λοιπόν, να επιταχυνθεί η ποινική διαδικασία του μεγάλου αυτού σκανδάλου, το οποίο, όπως καταγγείλαμε επανειλημμένα στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, προσπαθούν να συγκαλύψουν και να «ξεπλύνουν», ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος επισκέφθηκε την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Γεωργουλέα όπου και κατέθεσε «Αναφορά για την μη εφαρμογή του Νόμου 4022/2011 και Αίτηση Εφαρμογής του» στην ποινική διαδικασία της εν λόγω υπόθεσης.

ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ… ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΤΑ ΡΑΚΙΝΤΖΗ

Η παραπάνω Αναφορά και Αίτηση κοινοποιείται και στον Εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς του Αρείου Πάγου κύριο Νικόλαο Παντελή, τον οποίο ο κ. Νικολόπουλος θα επισκεφθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας. Τέλος ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος επισκέφθηκε τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κύριο Λέανδρο Ρακιντζή και τον ενημέρωσε για τις ενέργειές του, που αποσκοπούν στο να φτάσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι ένοχοι, που απεκάλυψε με την παραπάνω «Έκθεση Ελέγχου».

Ο ΑΟΜΑΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ..

Ο κ. Νικολόπουλος ενημέρωσε εξ’ άλλου με γραπτή κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους; Υπουργούς, αφού τους «ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ» τους ζήτησε με βάση την Έκθεσή του Λ. Ρακιντζή τον πειθαρχικό έλεγχο των ενεχομένων στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ και την επιστροφή από την εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» των μεγάλων ποσών που εισέπραξε παρανόμως από την ΕΡΓΟΣΕ. Ο πρωθυπουργός «έκλεισε τα μάτια» και έτσι δεν ασκήθηκε κανένας πειθαρχικός έλεγχος και τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ παραμένουν ακλόνητα στις θέσεις τους, ενώ και η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ», εκμεταλλευόμενη στο έπακρον τις παραπάνω νομοθετικές παρεμβάσεις των αρμοδίων υπουργών, δεν έχει επιστρέψει στην ΕΡΓΟΣΕ ούτε ένα(1) ευρώ(!!!).

Μετά ταύτα δικαιωματικά παίρνει το τίτλο του ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ!"

sidirodromikanea

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ σχετικό ρεπορτάζ πριν 2 χρόνια στο zougla.gr 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news