facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Έρχεται διάταξη για προστασία της "κατοικίας της οικογένειας"

Αλλαγή της ρύθμισης που δεν επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αντικατάστασή της από διάταξη που θα προστατεύει την κατοικία της οικογένειας προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Αναφέρει ότι η ισχύουσα διάταξη έχει αξιοποιηθεί μόνον σε 3.000 περιπτώσεις ενώ ο συνολικός αριθμός είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Προσθέτει πως με την νέα ρύθμιση «δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καταχρηστική αξιοποίηση της όποιας προστατευτικής ρύθμισης από στρατηγικούς κακοπληρωτές , οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και θέλουν να φορτώσουν τις υποχρεώσεις τους στην ελληνική κοινωνία».

Ο κ Δένδιας δηλώνει ότι εξετάζει και το θέμα της ελάφρυνσης των συνεπών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς ανακοίνωση. Πάντως, υπογραμμίζει, ότι μετά την ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια - είναι έτοιμη για κατάθεση στην Βουλή και αναμένει την έγκριση της κυβέρνησης- θα προωθηθεί η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά.

Σημειώνει, πως θα κινείται «στην ίδια φιλοσοφία, χωρίς να είναι η ίδια». Όπως τονίζει σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου και για τα φυσικά πρόσωπα «θα δημιουργηθεί ένα συνολικό πλέγμα προστασίας των δανειοληπτών , οι οποίοι αποδεδειγμένα βρέθηκαν σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια».

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news