facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Άγκυρα:Προϊον εσφαλμένης λογικής” χαρακτηρίζονται οι δηλώσεις Βενιζέλου για το πλοίο Barbaros

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η Τουρκία στέλνοντας το ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayreddin Paşa στην Ανατολική Μεσόγειο σαμποτάρει τον διάλογο στην Κύπρο και ότι δημιουργεί κρίση, είπε: «Οι συγκεκριμένες δηλώσεις δείχνουν σαφώς πως η Ελλάδα διακατέχεται από εσφαλμένη αντίληψη σε ότι αφορά τις προσπάθειες για ειρήνευση στην Κύπρο».

Ο κ. Μπιλγκίτς υπογράμμισε τον ρόλο της αντίληψης αυτής στο γεγονός ότι δεν αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες που συνεχίζονται εδώ και 46 χρόνια για την επανίδρυση του συνεταιρισμού που οι Ρωμιοκύπριοι διέλυσαν 1963.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΟΡΟΣ «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

«Πρέπει πλέον να γίνει αποδεκτό πως στερείται νομιμότητας ο όρος «Κυπριακή Δημοκρατία» που σφετερίζουν από το 1963 οι Ρωμιοί οι οποίοι κατάργησαν το εταιρικό κράτος που είχε ιδρυθεί το 1960. Οι αποφάσεις που λαμβάνει η Ρωμαίικη Διοίκηση Νότιας Κύπρου σε θέματα που αφορούν το σύνολο του νησιού δεν έχουν ισχύ. Στην ουσία η Ρωμαίικη Διοίκηση δεν δύναται να παίρνει τέτοιες αποφάσεις» είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Μπιλγκίτς αφού επεσήμανε πως σκοπός των συνομιλιών που συνεχίζονται είναι η ίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού που θα απαρτίζεται από δύο ισότιμα ιδρυτικά κράτη, συνέχισε λέγοντας: «Αναφέρεται ρητά και στο κοινό κείμενο με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου 2014 πως ο συνεταιρισμός αυτός θα προκύψει με τη βούληση των δύο πλευρών η οποία θα διατυπωθεί με δημοψηφίσματα. Είναι φανερό πως παραβλέποντας αυτό, δεν πρόκειται να βοηθήσει τις προσπάθειες επίλυσης, η αντίληψη που θεωρεί την υφιστάμενη διαδικασία συνομιλιών ως νομιμοποίηση της κατοχής του Κράτους από τους Ρωμιούς».

« ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΑΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ»

Ο κ. Μπιλγκίτς αφού τόνισε ότι οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών για την τουρκική εξωτερική πολιτική κυρίως, η αμφισβήτηση της διεθνούς νομιμότητας των εφαρμογών της Τουρκίας και η συσχέτιση των ισχυρισμών αυτών με τις σχέσεις Τουρκίας- Ελλάδας, είναι προϊόν εσφαλμένης λογικής, η οποία πηγάζει από λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, είπε :

«Είναι προφανές ότι η μη εποικοδομητική ρητορική αυτή της Ελλάδας δεν θα συνδράμει στην πρόοδο ούτε των διμερών σχέσεων, αλλά ούτε στην επίλυση του Κυπριακού. Η χώρα μας διατηρεί τη στάση της περί επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων στο πλαίσιο διαύλων διαλόγου. Θεωρούμε ωφέλιμο να υπενθυμίσουμε ότι τα βήματα που παραβλέπουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας στην υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα εξυπηρετήσουν σε τίποτα πέρα από την δημιουργία νέων προβλημάτων. Βασικά, με διάφορες ευκαιρίες κινήθηκε η προσοχή της Ελλάδας στο θέμα αυτό».

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών αφού ανέφερε πως η Τουρκία θα συνεχίσει την εποικοδομητική στάση που τηρεί για την ενίσχυση της ειρήνης και σταθερότητας, στην ευαίσθητη περίοδο που διανύει η Ανατολική Μεσόγειος, είπε χαρακτηριστικά: «Συνιστάμε την ίδια στάση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές»

TRT 24/10/2014

Σχ : Είναι πασιφανές πως μετά από τόσα χρόνια που μας πιπίλιζαν το μυαλό τα βοθροκάναλα με την ανοησία της ελληνοτουρκικής φιλίας και τα τουρκοσίριαλ, δεν έχει αλλάξει ΤΙΠΟΤΕ -όπως είναι φυσικό- στις τουρκικές βλέψεις. Εμείς βέβαια συνεχίζουμε ακάθεκτοι την πορεία μας : Εβδομάδα τουρκικού κινηματογράφου, Καρανταγί και ψώνια στο Καπαλί Τσαρσί

Την ίδια ώρα που η θάλασσα δίπλα στο Καστελλόριζο μαυρίζει από τα σκάφη του τουρκικού στόλου….

Πορεία προς τον γκρεμό ακάθεκτη…

tourkikanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news