facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Αγωγή εναντίον τράπεζας από 51χρονη για ψυχική οδύνη!

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε 51χρονη συμπολίτισσά μας ζητώντας να αποζημιωθεί για την ταλαιπωρία που τράβηξε από τράπεζα, η οποία της ζητούσε να εξοφλήσει δάνειο ύψους άνω των 300.000 ευρώ που ποτέ δεν είχε πάρει!
Η 51χρονη κατέθεσε αγωγή, δια του δικηγόρου της κ. Μιχάλη Τεχνίτη, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την οποία στρέφεται κατά της Αγροτικής Τράπεζας (η οποία βρίσκεται σε εκκαθάριση), κατά του εκκαθαριστή αυτής, αλλά και κατά στελέχους της τράπεζας, διεκδικώντας το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Η ταλαιπωρία της συμπολίτισσας μας ξεκίνησε στο τέλος Ιανουαρίου 2014 όταν έλαβε εξώδικο από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος η οποία ως γνωστόν βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Το εξώδικο κοινοποιούνταν στον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας και στην 51χρονη ως μέλος αυτής.

Με το έγγραφο αυτό ο εκκαθαριστής της τράπεζας πληροφορούσε την 51χρονη για το δάνειο που έλαβε, και το οποίο παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους δεν έχει εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις του και δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τον νόμο, ανέφερε το εξώδικο, η μεταξύ τους σύμβαση καταγγέλθηκε και το ανεξόφλητο ποσό κηρύχθηκε ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.

Έτσι η 51χρονη καλούνταν να καταβάλλει το ποσό των 301.897,19 ευρώ!
Μάλιστα το ίδιο έγγραφο κατέληγε πως τα χρήματα θα έπρεπε να καταβληθούν εντός τριών ημερών από την ημέρα που θα ελάμβανε το εξώδικο η 51χρονη καθώς σε διαφορετική περίπτωση «και δίχως άλλη ειδοποίηση επρόκειτο να προβούν σε κάθε νόμιμη δικαστική ενέργεια προς προστασία των συμφερόντων τους και ρευστοποίηση της απαίτησής τους».

Όπως ήταν αναμενόμενο η επιστολή αυτή προκάλεσε σοκ και δέος στην 51χρονη δημόσια υπάλληλο η οποία ουδέποτε ασχολήθηκε με επιχειρήσεις, ουδέποτε υπήρξε έμπορος, μέλος ή μη εταιρείας ή ελεύθερος επαγγελματίας, ουδέποτε ασχολήθηκε με χρηματοδοτήσεις, ουδέποτε είχε συνάψει συμβάσεις δανείων ή είχε συνεργαστεί για τον οποιοδήποτε λόγο με την Αγροτική Τράπεζα!

Ωστόσο όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε ακόμη και προβλήματα υγείας στην 51χρονη η οποία προσπάθησε να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία το όλο θέμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έτσι προσέφυγε στον δικηγόρο της κ. Μιχάλη Τεχνίτη μέσω του οποίου αρχικά επικοινώνησε με τους υπευθύνους της εταιρείας στην οποία φέρεται να είναι ομόρρυθμο μέλος, και οι οποίοι και αποδέχτηκαν ότι πράγματι έχουν πάρει δάνειο το 2010 ωστόσο ουδεμία σχέση με αυτό έχει η 51χρονη.

Στη συνέχεια η δημόσια υπάλληλος «απάντησε» με εξώδικο στους εκκαθαριστές της Αγροτικής Τράπεζας για να λάβει νέο έγγραφο (ανάκληση εξώδικου- απάντηση – δήλωση) από τους υπευθύνους της τράπεζας, οι οποίοι αναγνώρισαν το λάθος τους και το απέδωσαν «στην λανθασμένη μηχανογραφική καταχώρηση στα ηλεκτρονικά αρχεία» τονίζοντας πως ανακαλούν την εξώδικη καταγγελία και δήλωσή τους, ενώ δεν έχουν από την συμπολίτισσα μας καμία απολύτως αξίωση.

Ωστόσο όλη αυτή η κατάσταση και η ψυχική ταλαιπωρία που υπέστη η 51χρονη της δημιούργησαν προβλήματα και στην καθημερινότητα της καθώς όπως αναφέρει και στην αγωγή της «προσβλήθηκε άμεσα η πίστη, η καλή φήμη ως αξιοπρεπούς, έντιμου και σοβαρού ανθρώπου στη μικρή κοινωνία που ζει, και βεβαίως η επαγγελματική της υπόληψη.

Πέραν των ανωτέρω υπέστη μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία και πόνο καθόλην την διάρκεια των προσπαθειών της να πείσει τους εναγόμενους να φανούν αρωγοί στην προσπάθεια της να αποδείξει ότι κανένα δάνειο δεν είχε συναφθεί από την ίδια και να καταρρίψει τα εναντίον της στοιχεία».

Για τους λόγους αυτούς και η 51χρονη με την αγωγή της ζητάει να της καταβάλλει η τράπεζα, ο εκκαθαριστής αυτής και ένα στέλεχος της που υπέγραψε το πρώτο εξώδικο που είχε λάβει, από κοινού το ποσό των 200.000 ευρώ.

rodiaki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news