facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Απορρόφηση μόνο 30% έχει το ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Απορρόφηση μόνο 30% έχει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. "Στο τελευταίο πρόγραμμα για μικρομεσαίους έχουν εγκριθεί 14 χιλιάδες αιτήσεις φυσικών προσώπων – επαγγελματιών - επιχειρήσεων, που μπορούν να κάνουν την επένδυσή τους και ενώ έχουν πάρει την έγκριση, δεν πάνε να την κάνουν...".

Αυτό επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του στο Action24 για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Η μικρή απορροφητικότητα κατά την άποψή του είναι αποτέλεσμα διαφόρων προβλημάτων "όπως το θέμα της σταθερότητας, τι γίνεται με τις πολιτικές εξελίξεις που είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας" είπε ο υφυπουργός.

Δεύτερος ανασταλτικός παράγοντας κατά τον κ. Κωνσταντινόπουλο είναι θέματα που σχετίζονται με τα χρηματοδοτικά εργαλεία "είτε αφορούν τις τράπεζες είτε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε εμείς ως κράτος που δίνουμε".

Υπάρχει όμως και μια ειδική κατηγορία, συνέχισε ο ίδιος, "... είχαμε στο πρόγραμμα τους δικαιούχους οι οποίοι έκαναν τα χαρτιά τους χωρίς καμία προϋπόθεση, πήραν την έγκριση και υπήρχαν και οι δυνητικά δικαιούχοι, αυτοί που για να πάρουν την έγκριση ενώ είχαν τη βαθμολογία, τους λέγαμε: θα βάλετε το 30% της επένδυσης και μετά θα σας βοηθήσουμε. Η διαφορά είναι ότι οι δικαιούχοι που δε χρειαζόταν να βάλουν το 30% στην αρχή δε φαίνεται να προχωράνε πολύ γρήγορα τις επενδύσεις, σε σχέση με αυτούς που έδωσαν το 30%".

Όπως εξήγησε ο υπουργός, για να προχωρήσουν οι επενδύσεις εξετάζονται διάφορα ζητήματα τα οποία αξιολογούνται έτσι ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, να λειτουργήσουν καλύτερα τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία "όπως παλέψαμε τις εμπροσθοβαρείς δράσεις".

Σε αυτό το σημείο ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, έθεσε τη ρήτρα απασχόλησης. Δηλαδή στα έργα από δω και πέρα, στις προϋποθέσεις θα περιλαμβάνεται ότι κάθε φορά ένας επιχειρηματίας ο οποίος θα έχει είτε φορολογικά κίνητρα, είτε θα παίρνει κρατικές ενισχύσεις, θα πρέπει να έχει προϋποθέσεις να απασχολεί κάποιον κόσμο για να μπορεί να συμμετέχει σε αυτές τις δράσεις.

Σημείωσε ακόμη ότι η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ βρίσκεται στο 75% και σε σχέση με πέρσι το ίδιο χρονικό διάστημα έχουμε απορρόφηση επιπλέον 900 εκατομμυρίων ενώ γνωστοποίησε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιούνται αναλυτικά στοιχεία ανά εβδομάδα και θα φαίνεται η εξέλιξη των έργων.

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news