facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Χρειάστηκαν μόλις… 2.820 έγγραφα για να επενδύσουν στην Ελλάδα!

Η γραφειοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι για την προσέλκυση και υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων στην χώρα μας, όπως επισήμαναν επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου στο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dolphin Capital Investors, που έως τώρα στην Ελλάδα έχει επενδύσει 300 εκατομμύρια σε τουριστικές υποδομές, Αποκάλυψε ότι οι επενδύσεις του ομίλου στην Ελλάδα απαίτησαν 2.820 έγγραφα!

«Στην Ελλάδα, οι τουριστικές επενδύσεις που μπορούν “αύριο” να ξεκινήσουν να υλοποιούνται μετρώνται στα χέρια τού ενός χεριού. Στην Ελλάδα, δεν είναι προς πώληση χιλιάδες ξενοδοχεία, αλλά ελάχιστα και σε πολύ υψηλές τιμές». σημείωσε ο κ. Καμπουρίδης, απαντώντας, όπως είπε, στους μύθους που υπάρχουν στην Ελλάδα, περί επενδυτικών σχεδίων που «τρέχουν», περί χιλιάδων ξενοδοχείων που πωλούνται και σε χαμηλές τιμές μάλιστα.

Από την πλευρά του, ο Αναστάσιος Χωνενίδης, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., υπογράμμισε ότι η Ελλάδα για να μπορέσει να πετύχει σημαντική προσέλκυση επενδύσεων, θα πρέπει να σταθεροποιήσει, πρωτίστως, το φορολογικό της σύστημα, αλλά και να περιορίσει τη γραφειοκρατία.

Στη δική του τοποθέτηση ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Χρήστος Μεγάλου, εξέφρασε την πρόθεση της τράπεζας να διοχετεύσει το 2015 εκατό εκατομμύρια ευρώ για τουριστικές επενδύσεις.

crashonline

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news