facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Πόρισμα – φωτιά του ΑΣΕΠ για 27 εργαζόμενους στον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας

Βόμβα στα χέρια του νέου δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας αποτελεί το πόρισμα του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού και η συνακόλουθη έκθεση – πόρισμα ειδικού επιθεωρητή του ΑΣΕΠ που απεστάλη στις 25 Σεπτεμβρίου στον δήμο. Η υπόθεση αφορά σε προσλήψεις 27 υπαλλήλων στον πρώην δήμο Δραπετσώνας το 2004.

Η έκθεση-πόρισμα δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνέχισης απασχόλησης των υπαλλήλων αυτών στον δήμο, αφού η ανάκληση της σχέσης εργασίας τους θα πρέπει να γίνει άμεσα είτε από τον δήμαρχο είτε από το ίδιο το ΑΣΕΠ.

Η έκθεση του ειδικού επιθεωρητή χρησιμοποιεί σε ορισμένα σημεία σκληρή γλώσσα, κάνει λόγο για βαρύτατες ευθύνες των εργαζομένων και για συγκεκριμένα τελεσθέντα αδικήματα όπως παράβαση καθήκοντος, απάτη και χρήση ψευδών βεβαιώσεων. Πρόκειται όμως για αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί αφού παρήλθε η πενταετία που ορίζει ο νόμος, μιας και ο έλεγχος ξεκίνησε το 2009 και ολοκληρώθηκε το 2011.

Και μπορεί οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να μη διωχθούν ποινικά λόγω παραγραφής, δε γλιτώνουν όμως την απόλυση, σύμφωνα  με τον νόμο 895/2002, όπου οι διοικητικές κυρώσεις εφαρμόζονται και μετά την πάροδο πέντε χρόνων.

Το ΑΣΕΠ μιλά ευθέως για το “βαρύτατα τρωθέν κύρος του δήμου από παράνομες πράξεις προηγούμενης δημοτικής αρχής” και καλεί την παρούσα δημοτική αρχή του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας να εφαρμόσει τον νόμο και να απολύσει τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, “συμβάλλοντας εμπράκτως στην απονομή δικαιοσύνης”. Παράλληλα, παραπέμπει το θέμα στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση, εφόσον από την πλευρά του ο δήμος δεν προχωρήσει σε απολύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας είναι ένας από τους 19 δημάρχους που αρνήθηκαν να αποστείλουν στην κεντρική διοίκηση οποιαδήποτε στοιχεία αφορούν σε αξιολόγηση των υπαλλήλων του δήμου και σε επανέλεγχο όλων των συμβάσεων εκείνων που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια διαδικασία υποκρύπτει μαζικές απολύσεις.



treno

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news