facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

"Ξηλώθηκε" φάμπρικα παράνομων υιοθεσιών. Έως και 10.000 ευρώ η ταρίφα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν έξι Βούλγαροι που οργάνωναν παράνομες υιοθεσίες βρεφών. Αναζητούνται δύο ακόμα άτομα

Οι συλληφθέντες είναι υπήκοοι Βουλγαρίας. Οι τρεις εξ αυτών, μία 30χρονη, ένας 36χρονος και ένας 57χρονος, είναι μέλη της σπείρας ενώ με χειροπέδες κατέληξαν και άλλοι τρεις συμπατριώτες τους, γονείς βρεφών, μία 26χρονη, μία 36χρονη και ένας 33χρονος. Αναζητούνται ένας 62χρονος ημεδαπός δικηγόρος και μία 55χρονη Βουλγάρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα εντόπιζε Βουλγάρες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και μεσολαβούσε για την παράνομη υιοθεσία των μωρών τους έναντι αμοιβής 3.000 έως 10.000 ευρώ.

Η δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε την προηγούμενη Τρίτη, όταν τις πρώτες πρωινές ώρες η 30χρονη και ο 36χρονος παρέλαβαν, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από ομοεθνή τους ένα βρέφος, το οποίο παρέδωσαν σε άγνωστο ζευγάρι ημεδαπών. Στη συνέχεια μετέβησαν στην Κυψέλη, στο σπίτι της 26χρονης συλληφθείσας και πήραν το δικό της μωρό, το οποίο είχαν συμφωνήσει να δοθεί παρανόμως για υιοθεσία. Η 26χρονη είχε εντοπιστεί στη Βουλγαρία από τον 57χρονο και η 55χρονη και της είχε προταθεί να τεκνοποιήσει και να δώσει στη συνέχεια το μωρό της για υιοθεσία στην Ελλάδα έναντι 3.000 ευρώ.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της 30χρονης και του 36χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα, βρέθηκαν να φιλοξενούνται ο 33χρονος και η 36χρονη μαζί με ένα βρέφος, το οποίο είχε φέρει στον κόσμο η γυναίκα λίγες μέρες νωρίτερα σε νοσοκομείο της Χαλκίδας. Μαζί τους ήταν, ακόμα, ένα ανήλικο παιδί.

Τα δύο μωρά και το παιδί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις. Σε βάρος των έξι συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του κώδικα περί υιοθεσιών και κώδικα περί μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για επικίνδυνες σωματικές βλάβες με ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news