facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Moody's: Η Ελλάδα παραμένει υποψήφια για χρεοκοπία

Δεν είναι μόνο η Αργεντινή που προκαλεί ανησυχία στους αναλυτές της Moody's

Μπορεί η Αργεντινή να βίωσε τη δεύτερη χρεοκοπία της σε διάστημα 12 ετών, ωστόσο η λίστα με τις χώρες που βρίσκονται «στο κόκκινο», μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είναι μακρά, σύμφωνα με τη Moody's.

Σύμφωνα με το CNBC, στη λίστα της Moody's, φιγουράρουν δέκα χώρες οι οποίες θεωρούνται εξίσου ριψοκίνδυνες ή και περισσότερο σε σχέση με την Αργεντινή. Ειδικότερα πρόκειται για το Εκουαδόρ, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, το Πακιστάν, τη Βενεζουέλα, τη Μπελίζ, την Κούβα, την Κύπρο, τη Τζαμάικα και την Ουκρανία.

Ειδικότερα όσον αφορά την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, το CNBC σημειώνει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Capital Economics η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο.

Η Moody's υποβάθμισε τας ουκρανικά ομόλογα σε Caa3, με αρνητικό outlook τον Απρίλιο του 2014, δύο μονάδες χαμηλότερα από της Αργεντινής (Caa1), επικαλούμενη την κλιμάκωση της γεωπολιτικής κρίσης. Ωστόσο, οι οικονομολόγοι δεν θεωρούν πιθανή μια επίσημη πτώχευση, δεδομένης της διεθνούς βοήθειας που λαμβάνει η Ουκρανία.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news