facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Matthias Mors ενημερώνει προσωπικά Κερκυραίο κουρέα - Τον αγνοεί το Ελληνικό Κράτος!

Το email απάντησή του Matthias Mors υπεύθυνου της ομάδας εργασίας της (ΕΕ -Task force) για θέματα που αφορούν το Υπ. Υγείας, στον Κερκυραίο κουρέα Πρίφτη Σπύρο, που έγινε γνωστός για την προσπάθεια του να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του κουρέα κομμωτή στην Ελλάδα και τις επαφές του που είχε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και  το ΔΝΤ.

Ως Γνωστών αφού έχουν γραφτεί πολλά στα Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ  για την περιπέτεια του Κερκυραίου κουρέα, που πάλευε από το 2012 να ανοίξει ένα απλό κουρείο στο χωριό του Αχαράβη στην Κέρκυρα.

Το Ελληνικό Κράτος βάσει του Νόμου Φεκ Α 193/2005 Π Δ 133 ζητάει από τους κατόχους με τίτλο Σπουδών από Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών  κουρέων κομμωτών, 2 χρόνια προϋπηρεσία για να μπορούν να πάρουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, για να ανοίξουν τα δικά τους καταστήματα. Το Ελληνικό Κράτος δεν αναγνωρίζει τις Σχολές και τα πτυχία από Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, παρόλο που η Σχολές αυτές λειτουργούν νόμιμα εδώ και 30 χρόνια με άδεια από το Υπ. Παιδείας και είναι αναγνωρισμένες σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Είναι τραγικό να βλέπεις την τόσο μεγάλη ανεργία στην Χώρα μας, και τους νέους να μεταναστεύουν σε άλλες Χώρες για να βρουν δουλειά, και εδώ στην Ελλάδα να έχουμε κλειστά επαγγέλματα! Το πιο εξοργιστικό είναι ότι έχω επαφές και συνομιλώ με Ευρωπαίους αξιωματούχους που άκουσαν για το πρόβλημα αυτό και προσπαθούν να βρουν μια λύση, χωρίς να έχει κάποιο κακό αντίκτυπο για την χώρα μου!(τι ζήτησα! να ανοίξω ένα μπαρμπέρικο! αυτό που έχω μάθει σε Σχολή! ) Και το Ελληνικό κράτος όχι μόνο με Αγνοεί (Δεν κατάφερα ποτέ να συνομιλήσω ούτε με έναν απλό γραμματέα Υπουργείου με αγνοούσαν)

Μάλιστα κατάλαβα ότι εξυπηρετούσαν  και τα συμφέροντα από  διάφορες συντεχνίες, όπως π χ Σύλλογος Κουρέων Κομμωτών. Όπως θα δείτε στο email του Matthias Mors, με ενημερώνει ότι ψηφίστηκε στην Ελληνική βουλή τον Αύγουστο, νέος νόμος , και υπάρχουν αλλαγές  για την άδεια και ίδρυση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα κουρεία κομμωτήρια.


Το email του Matthias Mors:

Dear Mr Priftis,

We would like to draw your attention to the fact that the Greek authorities have recently streamlined regulations regarding the entry to and exercise of the profession of hairdresser (Law 4281/2014; FEK A 160/8.8.14, Art. 237-246).

Best regards,
Matthias Mors


ΜετάφρασηΑγαπητέ κύριε Πρίφτης,

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές έχουν εκσυγχρονιστεί πρόσφατα κανονισμούς σχετικά με την είσοδο και την άσκηση του επαγγέλματος του κομμωτή (Νόμος 4281/2014? ΦΕΚ Α 160 / 08.08.14, 237-246 Art.).

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Matthias Mors

Παρόλα αυτά είμαι πολύ δύσπιστος και προσεκτικός το ότι αυτό το Ελληνικό κράτος με αυτό το παλιό δημοσιοϋπαλληλικό σύστημα, θα έχει καταφέρει οριστικά να δώσει λύση. Μη ξεχνάτε ότι από το 2011 έχουν ανακοινώσει ψεύτικα, ότι έχουν ανοίξει το συγκεκριμένο επάγγελμα 2 φορές! Για να δούμε! θα είναι η τρίτη και φαρμακερή!  Εντωμεταξύ νέα δημοσιεύματα αναφέρουν  Νέο σίριαλ, με αντικείμενο την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μνημονιακών της υποχρεώσεων.

Οι Τρόικα και το ΔΝΤ  πιέζουν για ευρύτερες αλλαγές, υποστηρίζοντας ότι 4 χρόνια μετά το άνοιγμα του «κεφαλαίου» των κλειστών επαγγελμάτων, δεν υπάρχει πραγματική άρση των εμποδίων. Το υπουργείο Οικονομικών υπό την πίεση της τρόικας προχωρά στη σύσταση 40μελούς επιτροπής η οποία θα αναλάβει να καταγράψει τα επαγγέλματα, ποια από αυτά απελευθερώθηκαν, και πια δεν άνοιξαν, και αν υπάρχουν ακόμα εμπόδια, και να υποβάλει προτάσεις για την άρση τους. Άλλες διαδικασίες πάλι, καθυστερήσεις στην καθυστέρηση, επιτροπές, γραφειοκρατία,  μάς δουλεύουν, λες και δεν ξέρουν και καλά, ποια επαγγέλματα είναι κλειστά! Ας ρωτήσουν εμένα και ας να με βάλουν στην επιτροπή που ετοιμάζουν! Εγώ σίγουρα θα τα καταφέρω καλύτερα από αυτούς! ( Όχι δεν πήραν τα μυαλά μου αέρα! Αλλά δεν μπορώ να μη τους ειρωνευτώ!)

Σπύρος Πρίφτης

reek-inews


ΣΧΕΤΙΚΟ:Ήθελε να γίνει κουρέας και έφτασε μέχρι τον Όλι Ρεν

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news