facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Τσίπρας στο CNBC:Στις αρχές του 2015 θα γίνουν εκλογές

Λόγο για εκλογές στις αρχές του 2015 με εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, στο περιθώριο του φόρουμ Ambrossetti Club στη λίμνη Κόμο.
"Στην Ελλάδα θα γίνουν εκλογές στις αρχές του 2015 . Αυτή η πολιτική αλλαγή δεν είναι απειλή για την Ευρώπη, αλλά πρόκληση για κοινές ευρωπαϊκές λύσεις στα κοινά προβλήματα", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε "καταστροφή" την απώλεια του ΑΕΠ κατά 25%. "Η Ελλάδα έχει 29% ανεργία, ένα ποσοστό απαράδεκτο για ευρωπαϊκή χώρα. Την ίδια στιγμή ο μεγάλος κίνδυνος για όλη την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα, είναι ο αποπληθωρισμός. Το πρόγραμμα της τρόικας αναγκάζει την Ελλάδα να δίνει 4,5% εκ του πρωτογενούς πλεονάσματος προκειμένου να πληρώνονται οι τόκοι των δανείων. Είναι αδύνατον να υπάρξει ανάπτυξη με τέτοιες υποχρεώσεις, για αυτό δεν είμαι τόσο αισιόδοξος", σχολίασε ο ίδιος.
Ζήτησε μάλιστα για ακόμη μια φορά "κούρεμα" μεγάλου μέρους του χρέους μέσω μίας Ευρωπαϊκής Συνόδου στο πρότυπο αυτής του 1953 για τα χρέη της Γερμανίας.
"Είναι απαραίτητο να αλλάξουμε πολιτική και δεν βλέπω άλλη διέξοδο από το να έχουμε εκλογές και να αλλάξουμε κυβέρνηση, να έχουμε μια καινούργια πλειοψηφία στην Βουλή προκειμένου να επαναδιαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας", είπε ο Αλ. Τσίπρας.
"Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό στους Ευρωπαίους είναι πως μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα δεν είναι μια απειλή για την Ευρώπη, αλλά μια πρόκληση προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο κοινό μας πρόβλημα κατέληξε.
news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news