facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Καταγγελία - σοκ για το θάνατο του πυροσβέστη στο Παλαιό Φάληρο

Καταγγελία-σοκ για άρον άρον μετακίνηση αξιωματικού του Ανακριτικού Γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ο οποίος ερευνούσε τα αίτια της πυρκαγιάς και του θανάτου του πυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου στο Παλαιό Φάληρο προκαλεί από χθες κλυδωνισμούς στους κόλπους της Πυροσβεστικής.

Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» το συγκεκριμένο στέλεχος εκτελούσε το μοιραίο βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου χρέη αξιωματικού υπηρεσίας στο Ανακριτικό Τμήμα και έκτοτε προσπαθούσε να βρει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα γύρω από το θάνατο του 33χρονου συναδέλφου του και της 44χρονης μητέρας που, επίσης, άφησε την τελευταία της πνοή στην ίδια φωτιά.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης έφτασε στην υπηρεσία του με φαξ διαταγή εσωτερικής μετακίνησής του από το Ανακριτικό γραφείο στον Πυροσβεστικό σταθμό Καλλιθέας. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο μετακινηθείς ερευνούσε δύο εξαιρετικά σημαντικές πτυχές της υπόθεσης. Η πρώτη έχει να κάνει με αναφορές αξιωματικών που ασχολήθηκα με τη μοιραία πυρκαγιά, σύμφωνα με τις οποίες έγινε αλλοίωση εγγράφων και συγκεκριμένη αλλαγή των ωρών που κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα υπάρχουν τρεις αναφορές από διαφορετικούς πυροσβέστες που κάνουν λόγο για τη συγκεκριμένη αλλοίωση.

Αυτό που βεβαιώνεται από ανώτατες πηγές είναι ότι κάποιος έσβησε με μπλάνκο από τα βιβλία εξόδου των οχημάτων τις πραγματικές ώρες της κινητοποίησης προκειμένου να φαίνεται ότι οι δυνάμεις έφτασαν περίπου 25 λεπτά νωρίτερα στο συμβάν.

Η δεύτερη σημαντική πτυχή της υπόθεσης που ερευνούσε ο αξιωματικός που μετακινήθηκε είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή κλιμακοφόρο για τον απεγκλωβισμό των ατόμων. Όλα αυτά τα στοιχεία είχε σκοπό να τα συμπεριλάβει σε αναφορά που θα διαβίβαζε στην διοίκησή του, την οποία δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Υψηλόβαθμος παράγοντας του αρχηγείου της αστυνομίας απαντά ότι η απόφαση για τη μετακίνησή του είχε ληφθεί ένα μήνα νωρίτερα, δηλαδή πριν το περιστατικό του Παλαιού Φαλήρου.

Στο παρελθόν ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε προσφύγει στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης καταγγέλλοντας παρέμβαση στο έργο του για υπόθεση τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού σε πυρκαγιά που ξέσπασε στις 22 Δεκεμβρίου 2013 στην οδό Πάρνηθος στο Περιστέρι. Για το περιστατικό εκκρεμεί ΕΔΕ.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news