facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Θ. Τρύφων: Σε δύο χρόνια δεν θα έχουμε ελληνικό φάρμακο αν η κυβέρνηση συνεχίσει να υποκλίνεται στη λογική της τρόικας (βίντεο)

Θεόδωρος Τρύφων - Αντιπρόεδρος ΠΕΦ και συνδιευθύνων σύμβουλος ELPEN

Αν δεν σταματήσει η ανεξέλεγκτη μείωση των τιμών των φθηνών φαρμάκων και δεν εφαρμοστεί μια πολιτική γενοσήμων που θα εξαλείψει τη δραστική και θα παρέχει κίνητρα στο φαρμακοποιό και στον ιατρό, το ελληνικό φάρμακο θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης, επισημαίνει ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, αντιπρόεδρος της ΠΕΦ

Καταπέλτης εναντίον των επιλογών της κυβέρνησης στον τομέα της φαρμακευτικής πολιτικής εμφανίζεται σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση timetv ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.
Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και αντιπρόεδρος και συνδιευθύνων σύμβουλος της Elpen, στην αποκαλυπτική συνέντευξή του επισημαίνει τον κίνδυνο το ελληνικό φάρμακο να αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης τα επόμενα δύο χρόνια αν οι κυβερνητικές επιλογές συνεχίσουν να κινούνται στη λογική της τρόικας και χτυπούν την εγχώρια βιομηχανία προς όφελος ξένων πολυεθνικών συμφερόντων.
Σύμφωνα με τον κ. Τρύφωνα, η εμμονή της κυβέρνησης να θέτει τη χαμηλότερη τιμή ως μοναδικό κριτήριο στην άσκηση της πολιτικής της για τη φαρμακευτική δαπάνη, τα εμπόδια στην έγκριση των ελληνικών φαρμάκων και η μη στήριξη των ποιοτικών γενοσήμων δημιουργούν αξεπέραστες δυσκολίες για το ελληνικό φάρμακο στην αγορά.

Ας παρακολουθήσουμε όμως τον κ. Τρύφωνα, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι, ενώ οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες επένδυσαν σημαντικά κεφάλαια μέσα στην κρίση, δημιουργώντας νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και αυξάνοντας σε πολλές περιπτώσεις την απασχόληση, δεν έτυχαν ωστόσο της δέουσας προσοχής από την πολιτεία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ TIMETV


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news