facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Στην «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ» πουλήθηκε το Ερρικος Ντυνάν


Στην εταιρεία «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ» καταλήγει το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν μετά τον πλειστηριασμό που έγινε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. 
Το ποσό της εξαγοράς είναι 115.135.251 εκατ. ευρώ.
Τον πλειστηριασμό προκάλεσε η Τράπεζα Πειραιώς. Περιελάβανε το σύνολο των κτηρίων του νοσοκομείου, τον εξοπλισμό του και κάθε άλλο δικαίωμα επί περιουσιακών στοιχείων αναγκαίων για τη λειτουργία του. Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αγορά του νοσοκομείου, ο πλειστηριασμός αυτή τη φορά εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί. Ήδη στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του πολύπαθου νοσοκομείου, έχει εκδοθεί τριετής βεβαίωση καλής λειτουργίας του, ώστε να μπορεί να εισπράττει νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία, με την οποία δόθηκε παράταση στην ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα του νοσοκομείου, ως τις 31.3.2015, ενώ και για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (στον οποίον υπάγεται το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν) χορηγείται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ως το τέλος του 2014. Η ίδια τροπολογία επίσης απαλλάσσει από την ποινική ή αστική δίωξη των μελών των διοικητικών συμβουλίων του Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος για πράξεις ή παραλείψεις τους σχετικά με φορολογικές, ασφαλιστικές ή εργοδοτικές υποχρεώσεις.
Η νέα ρύθμιση δεν εμπόδιζε τους πιστωτές του Ιδρύματος από διεκδικήσεις – εκτός από το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς- με αποτέλεσμα να δίνεται δυνατότητα στην Τράπεζα Πειραιώς να προχωρήσει τον πλειστηριασμό.
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news