facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο βίντεο «κήρυγμα» από τους τζιχαντιστές με Βρετανό όμηρο

Νέο βίντεο με έναν ακόμη Βρετανό όμηρο έδωσαν στην δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Σε αντίθεση με προηγούμενα, στο συγκεκριμένο δεν εμφανίζεται κάποιος τζιχαντιστής, ούτε καταγράφεται αποκεφαλισμός. Αντιθέτως ο όμηρος μιλά χαλαρά και προσκαλεί το κοινό σε μια ανάλυση της «φιλοσοφίας» του Ισλαμικού Κράτους, καταγγέλλοντας ότι οι κυβερνήσεις Βρετανίας και ΗΠΑ εγκατέλειψαν τον ίδιο και άλλους ομήρους.

Στο βίντεο, με τίτλο «Lend Me Your Ears», ο άνδρας ντυμένος με ρούχα χρώματος πορτοκαλί, μιλά καθισμένος πίσω από ένα γραφείο με το πρόσωπο στραμμένο στην κάμερα και απευθύνεται στους Δυτικούς.

O όμηρος, ο οποίος συστήνεται ως Τζον Κάντλι, λέει ότι ήταν δημοσιογράφος που εργαζόταν για μερικές από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και τα περιοδικά της Βρετανίας, όπως η Sun και οι «Sunday Times» και έπεσε θύμα απαγωγής από τους ισλαμιστές, όταν έφθασε πριν από δυο χρόνια στην Συρία.

Ο όμηρος καταγγέλλει ότι τους έχουν εγκαταλείψει και αναφέρει ότι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν διαπραγματευτεί για την απελευθέρωση των ομήρων τους, αλλά ΗΠΑ και Βρετανία, κινήθηκαν με διαφορετικό τρόπο. Σημειώνει επίσης ότι αυτό είναι το πρώτο από άλλα «προγράμματα» με τα οποία θα επιχειρήσει να εξηγήσει την «φιλοσοφία του Ισλαμικού Κράτους».

Από τα σχόλια που γίνονται στο βίντεο είναι φανερό ότι έχει γυριστεί φέτος, αλλά δεν είναι σαφές πότε ακριβώς.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη αποκεφαλίσει τρεις ομήρους, δυο Αμερικανούς και έναν Βρετανό και έχει απειλήσει με την εκτέλεση ενός ακόμη Βρετανού.


ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news