facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Φορολογική αμνηστία για τον «επαναπατρισμό» κεφαλαίων - Χωρίς ελέγχους και πόθεν έσχες

Κίνητρα προκειμένου να επιστρέψουν κεφάλαια από το εξωτερικό στις τράπεζες θέλει να δώσει η κυβέρνηση. Για να το πετύχει, υπόσχεται φορολογική αμνηστία σε όσους «επαναπατρίσουν» τα χρήματά τους.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα υπάρχουν «πόθεν έσχες», φορολογικοί έλεγχοι και συντελεστές 42% για τα κεφάλαια που θα επιστρέψουν στη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Στόχος είναι να επιστρέψουν τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες με εφάπαξ φόρο 15% ή να επενδυθούν με φορολόγηση του κεφαλαίου με συντελεστή 7,5% μια κι έξω και πλήρη φορολογική αμνηστία. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα πείσει Ελληνες που έχουν χρήματα στο εξωτερικό, ή κρυμμένα στο εσωτερικό, να τα επαναφέρουν στις ελληνικές τράπεζες.

Με 15% συντελεστή φόρου, το κέρδος για το ελληνικό Δημόσιο είναι 1,5 δισ. ευρώ ή «μισός ΕΝΦΙΑ» όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με την εφημερίδα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους, όπως συμπληρώνουν.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news