facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Αχαία: Χωρίς παιδίατρο ο δήμος Αιγιάλειας

Υπολειτουργούν μαγνητικός τομογράφος και μαστογράφος στο Υποκατάστημα του Αγίου Αλεξίου

Σοβαρές ελλείψεις σε παιδιάτρους, γυναικολόγους, παθολόγους, χωρίς ενδοκρινολόγους, χωρίς χειριστές μηχανημάτων, με εργαστήρια και μονάδες να υπολειτουργούν, λειτουργεί το ΠΕΔΥ στην Αχαία, με τους ασφαλισμένους να μην εξυπηρετούνται και να αναγκάζονται να προσφεύγουν στα νοσοκομεία για περιπτώσεις , που χρήζουν πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ο μαγνητικός τομογράφος στο Υποκατάστημα του Αγίου Αλεξίου λειτουργεί μόνο πρωινή βάρδια, όπως και ο μαστογράφος, λόγω έλλειψης χειριστών για την απογευματινή βάρδια, όμως το υπουργείο δίνει εκατομμύρια ευρώ για τις αντίστοιχες εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα, όταν τα δικά του πανάκριβα μηχανήματα υπολειτουργούν.
Οι εργαστηριακοί γιατροί μετρούνται πλέον στα δάχτυλα, με ότι συνεπάγεται αυτό για τους ασφαλισμένους, όταν έφτασαν σε σημείο λόγω βλάβης των υπολογιστών και μη υπογραφής σύμβασης με τεχνική υποστήριξη, να μην μπορούν να πάρουν τις εξετάσεις τους.

Από 1ης/1ου/2015 μάλιστα, θα παρουσιαστεί σοβαρό πρόβλημα στην προμήθεια υλικών, όπως είδη για τους αντιδραστήρες των μηχανημάτων, γιατί οι διαγωνισμοί δεν έχουν καν μπει στην διαδικασία του προγραμματισμού, όπως αποκάλυψε στο «patrastimes.gr», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΠΕΔΥ.
Ο κ.Λεωνίδας Βιτωράτος, κατήγγειλε ότι στο δήμο της Αιγιάλειας δεν υπάρχει ούτε καν συμβεβλημένος παιδίατρος, κάνοντας λόγο για κατάντια των γιατρών, που έφτασαν στο σημείο να παρακαλούν για τα δεδομένα.

«Επικρατεί «μπάχαλο» στο ΠΕΔΥ, το οποίο 6 μήνες από την γέννηση του αδυνατεί να μεγαλώσει και παραμένει νεογέννητο, αποδεικνύοντας ότι οι υποσχέσεις του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ήταν φρούδες, αφού όχι μόνο δεν τηρήθηκε ο μήνας πλήρους αποκατάστασης του συστήματος, αλλά σήμερα βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα από ότι ήταν όταν διαλύθηκε ο ΕΟΠΥΥ, για να εφαρμοστεί το ΠΕΔΥ. Στόχος ήταν η προώθηση της διαθεσιμότητας με την απόλυση ιατρών, ώστε να καλύψουμε τις απαιτήσεις της τρόικας, σε βάρος των ασφαλισμένων, που έμειναν δυστυχώς στο μηδέν», κατέληξε ο κ.Βιτωράτος.

patrastimes

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news