facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΣτΕ απειλεί με πρόστιμο το Δημόσιο

Ισχυρό μοχλό πίεσης στην κυβέρνηση, ώστε να καταβληθούν αναδρομικά και αυξήσεις σε χιλιάδες μισθοδοτούμενους από το Δημόσιο που δικαιώθηκαν δικαστικά, αποτελεί ειδική διαδικασία που δρομολογήθηκε ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αφορμή την υπόθεση των ενστόλων.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, το υπουργείο Οικονομικών κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ αν δεν εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις δικαίωσης των ενστόλων από την ολομέλεια του ΣτΕ. Κι αυτό, γιατί ενεργοποιήθηκε ο νόμος που ισχύει από το 2002 και προβλέπει τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά του Δημοσίου όταν δεν εκτελεί και δεν συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις.

Ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί ήδη εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων, που ζητούν «εδώ και τώρα» την εφαρμογή των αποφάσεων με τις οποίες ακυρώθηκαν οι περικοπές στους μισθούς τους μετά το 2012, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή.

enikos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news