facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Πάτρα: Ερωτήματα για το σκάνδαλο στη ΔΕΥΑΠ - Πολλαπλή αμέλεια ή συνέργεια;

Τα γραμματόσημα έρρεαν, χρεώνοντας την ΔΕΥΑΠ απίστευτα ποσά και κανένας μέσα στην υπηρεσία δεν είχε χτυπήσει κόκκινο συναγερμό.Τι κρύβει το σκάνδαλο που απασχολεί σε αλλεπάλληλες, αποκαλυπτικές αλλά και εκρηκτικές συνεδριάσεις, την εμβρόντητη ελληνική δικαιοσύνη, με τους δικαστές της έδρας να δηλώνουν την κατάπληξή τους για την χαλαρότητα που επικρατούσε στον οργανισμό, ευλογώντας και προστατεύοντας τον (ή τους) καταχραστές του δημοτικού χρήματος αναφέρει η Πελοπόννησος της Κυριακής.

Το θέμα φέρνει με συνολικό δημοσίευμα σήμερα η εφημερίδα με στοιχεία που νομιμοποιούν κάθε εικασία. Επρόκειτο για σκάνδαλο με πολλαπλές συνέργειες, άρα με πέπλο αμοιβαίας προστασίας; Επρόκειτο για τυπική περίπτωση υπηρεσιακής περιχαράκωσης και αδιαφορίας; Επρόκειτο για κενό ουσιαστικής διοικητικής εποπτείας; Πού σταματά η αμέλεια και πού αρχίζει η συνενοχή;

Πάντως, χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να απασχολήσει το ζήτημα τη δικαιοσύνη, σε πρώτο βαθμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Απρίλιο του 2004, είχαν αγοραστεί 15 φορές μέσα σε ένα μήνα γραμματόσημα και δαπανούνταν ποσά από 2.500 έως 2.900 ευρώ κάθε φορά.

Ο διαχειριστικός έλεγχος που είχε διενεργηθεί στη συνέχεια αποκάλυψε ότι τα ταχυδρομικά έξοδα της επιχείρησης είχαν αυξηθεί κατά 280%, που προκάλεσε τρύπα στα ταμεία 414.175 ευρώ, που είναι και το αντικείμενο της υπόθεσης που εξετάζεται.

Στο εδώλιο κάθεται ένας πρώην κλητήρας της επιχείρησης,στον οποίο δινόταν εντολή αγοράς. Είχε παραπεμφθεί στο ακροατήριο και η υπεύθυνη των διοικητικών υπηρεσιών της επιχείρησης, όμως παραγράφηκε το αδίκημα.

thebest

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news