facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Σκοπιανοί ενοχλήθηκαν γιατί ο Αμερικανός πρέσβης τους είπε Σλάβους!

Jess L. Bailey
Σε διάβημα προς την πρεσβεία των ΗΠΑ προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, λόγω αναφοράς περί Σλάβων από τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια Τζες Μπέιλι, σε ακρόασή του στην αμερικανική Γερουσία.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, εκλήθη στο υπουργείο ο επιτετραμμένος της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια, στον οποίο «εκφράσθηκε η δυσαρέσκεια σχετικά με την ακατάλληλη χρήση του όρου "Σλάβοι" για τον μακεδονικό πληθυσμό στη Δημοκρατία της Μακεδονίας από τη μεριά του νεοδιορισθέντος πρέσβη των ΗΠΑ Τζες Μπέιλι στην ακρόασή του στην αμερικανική Γερουσία στις 17 Σεπτεμβρίου 2014».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προστίθεται ότι «η επίκληση του όρου αυτού (Σλάβοι) θέτει υπό αμφισβήτηση την ταυτότητα και προσβάλει τα συναισθήματα του μακεδονικού λαού, κάτι που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις τόσο σε εξωτερικό όσο και σε εσωτερικό-πολιτικό επίπεδο».

Την προηγούμενη Τετάρτη ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Τζες Μπέιλι, μιλώντας στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων στην αμερικανική Γερουσία, περιγράφοντας τον πολυεθνοτικό χαρακτήρα της ΠΓΔΜ, έκανε λόγο για σλαβική πλειοψηφία και αλβανική μειοψηφία.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι μέσα στον ιστό της μακεδονικής κοινωνίας, υπάρχει κάτι περισσότερο από ό,τι Σλάβοι και Αλβανοί. Υπάρχουν Τούρκοι, υπάρχουν Ρομά και άλλοι, επομένως είναι ένας μικρόκοσμος... του πλούτου των Βαλκανίων και προκειμένου όλες οι ομάδες του πληθυσμού να δουν ένα κοινό μέλλον, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο, δεδομένης της δικής μας ιστορίας και το σύνολο των αξιών μας» πρόσθεσε ο κ.Μπέιλι.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ με την συνταγματική της ονομασία το 2004.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news