facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Φόβοι για περιορισμό δραστηριοτήτων στον ΟΣΕ

  • Πληροφορίες για νέες περικοπές δρομολογίων
  • Άμεση ανάγκη για Προσλήψεις προσωπικού

Ο κίνδυνος να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στο μεταφορικό του έργο ο ΟΣΕ λόγω της έλλειψης προσωπικού είναι πλέον ορατός. Συνδικάτα και εργαζόμενοι έχουν επισημάνει το μεγάλο πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ανταπόκριση από το υπουργείο Μεταφορών.
Την τραγική κατάσταση της έλλειψης προσωπικού περιέγραψε με δηλώσεις του στα «Σιδηροδρομικά Νέα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κ. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος ο οποίος επισήμανε την αναγκαιότητα νέων προσλήψεων προκειμένου ο Όμιλος του ΟΣΕ να ανταποκριθεί στο μεταφορικό του έργο. «Η καθυστέρηση πρόσληψης προσωπικού είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση του μεταφορικού έργου του σιδηρόδρομου» τονίζουν οι σιδηροδρομικοί



Γιατί φτάσαμε εδώ;

Οι Μετατάξεις και συνταξιοδοτήσεις ήταν οι κύριες αιτίες της δραματικής μειώσεις του προσωπικού. Το υπουργείο Μεταφορών παρά την μεγάλη έλλειψη δεν προχώρησε σε νέες προσλήψεις για να καλυφθούν οι θέσεις που εκκενώθηκαν. Σήμερα οι διοικήσεις του Ομίλου του ΟΣΕ καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να «μπαλώσουν» την κατάσταση εκ των έσω με μετακινήσεις υπάλληλων αλλά αυτό δεν μπορεί να δώσει λύσει το μεγάλο πρόβλημα. «Εργαζόμαστε χωρίς σταματημό. Με τις μετακινήσεις προσωπικού δεν λύνεται το πρόβλημα» τονίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ.

Οργή και αγανάκτηση 

Οι συχνές αναστολές και οι καταργήσεις δρομολογίων έχουν προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών οι οποίοι δεν μπορούν να μεταβούν στις εργασίες τους εξαιτίας αυτών των μεταβολών. Τα μηνύματα που δέχονται καθημερινά τα «Σ.Ν» είναι μηνύματα οργής και αγανάκτησης και ζητούν επαναφορά των δρομολογίων Προαστιακού.
«Πότε επιτέλους θα σεβαστούν τον πολίτη οι ιθύνοντες αυτού του τόπου;» αναφέρει χαρακτηριστικά μήνυμα αναγνώστη.

Επιστολή της ΠΟΣ 

Πρόσφατα σε ανοικτή επιστολή της προς τους επιβάτες των τρένων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία σιδηροδρομικών περιέγραψε με μελανά γράμματα την κατάσταση στον σιδηρόδρομο

«Ο σιδηρόδρομος που συνέβαλλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της πατρίδας μας τις προηγούμενες δεκαετίες οδηγείται στην απαξίωση και στη διάλυση. Αυτό που είναι ορατό και σε σένα επιβάτη είναι: οι ματαιώσεις των δρομολογίων, οι καθυστερήσεις, οι ελλείψεις καθαριότητας και ποιότητας στη μετακίνησή σου. Πρέπει να γνωρίζεις ότι πίσω από αυτά κρύβονται η έλλειψη προσωπικού, οι ελλείψεις των ανταλλακτικών αλλά κυρίως η βούληση των κυβερνήσεων που κινείται στη λογική της πώλησης που θα επιφέρει την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και όχι της εύρυθμης λειτουργίας για ν' ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιβατών». Αναφέρει μεταξύ των άλλων η επιστολή της ΠΟΣ προς τους επιβάτες.

sidirodromikanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news