facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο βίντεο που δείχνει έναν Γάλλο ορειβάτη να είναι όμηρος τζιχαντιστών στην Αλγερία. Επιβεβαιώνεται πως είναι γνήσιο

Θύμα απαγωγής από τζιχαντιστές έπεσε ένας Γάλλος τουρίστας που έκανε πεζοπορία, σε ορεινή περιοχή της Αλγερίας, την ώρα που το Παρίσι εξέδιδε ταξιδιωτική οδηγία για όσους Γάλλους σκοπεύουν να επισκεφθούν περίπου 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά τις απειλές που εκτόξευσε ο Ισλαμικός Στρατός εναντίον των χωρών που παίρνουν μέρος στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Η οργάνωση Στρατιώτες του Χαλιφάτου, η οποία αποτελεί παρακλάδι του Ισλαμικού Στρατού, έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας ένα βίντεο, στο οποίο ισχυρίζεται ότι εμφανίζεται ο Γάλλος που απήχθη χθες στην Αλγερία.

Ο άνδρας που μιλάει στο βίντεο, αναφέρει τα στοιχεία του και στη συνέχεια εξηγεί ότι απήχθη από την συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση και απευθύνει έκκληση στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Ο 55χρονος ορειβάτης αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε Ολάντ. Ονομάζομαι Εβρέ Γκουρντέλ, γεννήθηκα στη Νίκαια, στη Γαλλία την 12η Σεπτεμβρίου 1959. Είμαι οδηγός ορειβασίας και έφτασα στην Αλγερία στς 20 Σεπτεμβρίου 2014. Βρίσκομαι από χθες στα χέρια μιας ένοπλης ομάδας Αλγερινών, η οποία μου ζήτησε να σας μεταφέρω το αίτημά της, να μην υπάρξει επέμβαση στο Ιράκ. Με κρατούν ως όμηρο και θα σας παρακαλούσα κύριε Πρόεδρε να κάνετε ότι μπορείτε, με τις εξουσίες που διαθέτετε, για να με βγάλετε από αυτή την δυσάρεστη θέση. Σας ευχαριστώ.»

Η οργάνωση απειλεί ότι θα εκτελέσει τον όμηρο σε περίπτωση που οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις προβούν σε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Ο Γάλλος τουρίστας απήχθη στην ορεινή περιοχή Καβυλία ενώ έκανε πεζοπορία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και δικαστικές πηγές.
Ο αλγερινός ενημερωτικός ιστότοπος Ελ Άχντατ ανέφερε ότι ο Γάλλος πολίτης έφτασε στην Αλγερία πριν από λίγες ημέρες με τουριστική βίζα και είχε νοικιάσει μαζί με φίλους του από την Αλγερία ένα σαλέ στο Τίκτζα, μεταξύ του Τίκι Ούζου και του Μπούιρα (120 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου).

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράντ Φαμπιούς δηλώνει ότι το Παρίσι δεν θα υποκύψει σε απειλές

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι το βίντεο που εμφανίζει έναν γάλλο πολίτη να είναι όμηρος ισλαμιστών στην Αλγερία είναι γνήσιο. «Έχουμε επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο που εμφανίζει εικόνες του γάλλου ομήρου Ερβί Γκουρντέλ ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής την Κυριακή στην περιοχή Τιζί Ουζού της Αλγερίας» αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι απειλές από αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση δείχνουν για μια ακόμη φορά την ακραία σκληρότητα της Daech (Ισλαμικού Κράτους) και εκείνων των ομάδων που λένε ότι συνδέονται μαζί του» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Στο βίντεο ο Γάλλος όμηρος εμφανίζεται στο 1.52

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news