facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Τη συγχώνευση ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ μελετά η κυβέρνηση

Τη δυνατότητα συγχώνευσης της ΕΥΔΑΠ με την εταιρεία ύδρευσης της Θεσσαλονίκης ΕΥΑΘ μελετά η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων (Βήμα FM), ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως η ΕΥΔΑΠ κατ΄ αρχάς θα συνεργαστεί στενά με την ΕΥΑΘ σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας, στα οποία η εταιρεία της Αθήνας διαθέτει μεγάλα πλεονεκτήματα.
«Η ΕΥΔΑΠ είναι μία από τις πιο υγιείς εταιρείες της χώρας με κεφαλαιακή επάρκεια, γιατί συνέβαλε και το Δημόσιο σε αυτό, με πολλά κέρδη, με απόδοση μερισμάτων στους μετόχους και στο Δημόσιο, το οποίο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.
Αναφέρθηκε παράλληλα στην ενεργοποίηση της ΕΥΔΑΠ Νήσων ώστε να σταματήσει η τροφοδοσία των νησιών από τους «νερουλάδες» και να αναλάβει το έργο η εταιρεία με τη δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης και παραγωγής ενέργειας. «Κατά τη γνώμη μου είναι αναγκαία μία συνεργασία με την επίσης καλή εταιρεία ΕΥΑΘ, η οποία δεν έχει το αντίστοιχο know how και χρειάζεται τη συμπαράσταση και τη συνεργασία της ΕΥΔΑΠ», πρόσθεσε.
Πηγές του υπουργείου Υποδομών ανέφεραν χθες πως η πρόταση για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ έχει πέσει στο τραπέζι και μελετάται σοβαρά, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη ή για δημιουργία νέου ομίλου ύδρευσης με δραστηριότητα στις δύο μεγάλες πόλεις και στην περιφέρεια.
Ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news