facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Άνω κάτω ο Μαραθώνας μετά τις καταγγελίες του Η. Ψινάκη για την κομπίνα στο δήμο

Έφοδος της αστυνομίας σε πέντε σπίτια μετά τις καταγγελίες Ψινάκη

Στα σπίτια υπαλλήλων του Δήμου Μαραθώνα βρέθηκαν αρχεία του δήμου μετά από ελέγχους της αστυνομίας που ακολούθησαν τις καταγγελίες του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, μετά από σχετική καταγγελία δημοτικού υπαλλήλου.

Συγκεκριμένα, άνδρες της ΕΛΑΣ προχώρησαν τα ξημερώματα σε ελέγχους σε τέσσερις υπαλλήλους του Δήμου Μαρθώνα και ενός πρώην εξωτερικού συνεργάτη και κατάσχεσαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και τέσσερα USB sticks, που θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα κατήγγειλε ότι λίγες μέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα δημοτική αρχή, ξηλώθηκαν όλοι οι σκληροί δίσκοι από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του οικονομικού τμήματος του δήμου. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ψηφιακά έγγραφα διαγράφηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διατηρήθηκαν αντίγραφά τους σε USB, αντίγραφα των οποίων όμως δεν παραδόθηκαν σε υπάλληλο του δήμου.

Για το λόγο αυτό ο κ. Ψινάκης επισκέφθηκε προχθές τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη ΓΑΔΑ και σήμερα τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.

Μετά την καταγγελία, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αδικήματα κακουργηματικής φύσεως στα οποία εμπλέκονται έξι άτομα. Ωστόσο, οι ύποπτοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου και θα κληθούν αύριο να καταθέσουν στην Εισαγγελία.

Ολόκληρη ανακοίνωση της Αστυνομίας
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, διερευνήθηκε υπόθεση παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων, ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης εγγράφων και λοιπών πράξεων, σε Δήμο της Αττικής.

Προηγήθηκε πρόσφατη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία στο πλαίσιο ελέγχου από αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους, διαπιστώθηκε σημαντικές ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές) από τα γραφεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ενέργειες διαγραφής υπηρεσιακών ψηφιακών εγγράφων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με την καταγγελία τα ψηφιακά έγγραφα διαγράφηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διατηρήθηκαν αντίγραφά τους σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης ( USB sticks ), αντίγραφα των οποίων όμως δεν παραδόθηκαν σε υπάλληλο του Δήμου.

Ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα (10-09-2014) το πρωί νομότυπες αστυνομικές έρευνες στις οικίες πέντε (5) ημεδαπών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και (4) φορητές συσκευές αποθήκευσης ( USB sticks ), που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους.

Το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news