facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ενοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Πιστόριους

Ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έκρινε το δικαστήριο, τον παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος είχε πυροβολήσει θανάσιμα την φίλη του Ρίβα Στίνκαμπ πέρυσι, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Χθες απαλλάχθηκε από την κατηγορία της δολοφονίας, καθώς το δικαστήριο δεν έκρινε επαρκή τα στοιχεία για να τον καταδικάσει για φόνο εκ προμελέτης.
Ο Πιστόριους δεν είχε κάποια έντονη αντίδραση όσο άκουγε την απόφαση. Παρέμεινε απαθής και καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια του. Η ετυμηγορία συνεπάγεται μέγιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών, αν και σύμφωνα με νομικούς που επικαλείται το BBC, είναι πιο πιθανό ο αθλητής με τα τεχνητά μέλη να καταδικαστεί σε 7ετή-10ετή φυλάκιση. Η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.
Χθες, το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες της δολοφονίας, θεωρώντας ότι δεν υπήρχαν ικανά αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Πιστόριους είχε προσχεδιάσει τον φόνο της φίλης του, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από την πόρτα, δηλαδή την σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ, κάνοντας δεκτό το επιχείρημα ότι φοβήθηκε για τη ζωή του, γι 'αυτό και πυροβόλησε.
«Είμαι της γνώμης ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας. Στις συνθήκες αυτές, είναι σαφές πως επέδειξε αμέλεια», είχε πει χθες η δικαστής Τοκιζίλε Μασίπα.
Ο ίδιος ο Πιστόριους αρνείται ότι δολοφόνησε την Στίνκαμπ και υποστηρίζει ότι την πυροβόλησε κατά λάθος, καθώς την πέρασε για διαρρήκτη, όταν μπήκε στο σπίτι του, στις 14 Φεβρουαρίου 2013.
Τον έκρινε ωστόσο ένοχο για άλλο περιστατικό με πυροβολισμό σε εστιατόριο κρίνοντας ότι ο αθλητής παραβίασε τον νόμο.
«Σοκαρισμένος» δήλωνε χθες ο ποινικολόγος Μάρτιν Χουντ αφού άκουσε τη δικαστή να αποκλείει την καταδίκη για φόνο. «Πιστεύω ότι θα επικριθεί από τον κόσμο της δικαιοσύνης», σημείωσε, προσθέτοντας:
«Το γενικό αίσθημα είναι ότι η δικαστής έκανε ένα λάθος (...) το γενικό αίσθημα στη δικαστική κοινότητα είναι πως είναι ένοχος για φόνο».

Ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news