facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμαράς: Οδικός χάρτης για την έξοδο από την κρίση – Ανακοίνωσε φοροελαφρύνσεις

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι περισσότεροι πληρώνουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ από πέρυσι όπως πέρυσι πλήρωναν περισσότερο από πρόπερσι.

Φοροελαφρύνσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση βάζει τα θεμέλια, τον οδικό χάρτη, για την έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε «βήματα ελάφρυνσης» στη φορολογία, με μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, ο οποίος πρόσθεσε ότι ούτε καν απέδωσε τα αναμενόμενα, ενώ θα κρατηθούν τα επιδοματα θέρμανσης, περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες όφειλες προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, καθώς και μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται στην επικείμενη κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στον ΕΝΦΙΑ, αναγνωρίζοντας ότι έγιναν λάθη με τον ΕΝΦΙΑ ιδιαίτερα για οικόπεδα εκτός αντικειμενικών αξίων. «Το διορθώνουμε δεν το πλήρωσε ούτε υπάρχει περίπτωση να το πληρώσει (σ.σ ο φορολογούμενος» υπογράμμισε. Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε όμως ότι οι περισσότεροι πληρώνουν λιγότερο φόρο από πέρυσι όπως πέρυσι πλήρωναν περισσότερο από πρόπερσι.

«Έδωσαν ή θα δώσουν λόγο όσοι έκαναν τον ΕΝΦΙΑ» διαμήνυσε, προαναγγέλλοντας μείωση ΕΝΦΙΑ και για τα μη ηλεκτροδοτουμενα ανοίκιαστα ακίνητα. «Σημερα υπάρχει πλήρης καταγραφή περιούσιας 6 εκατ. φορολογούμενων... Ενιαία βάση δεδομένων. Σε μερικά χρόνια ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ανταποδοτικός φόρος, το βασικό έσοδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα γίνει βασικός μοχλός ανάπτυξης ανί να παράγει ελλείμματα και να συσσωρεύει χρέη» υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα του χθες που τόσο μας πλήγωσε κοιτά μπροστά. Η νέα Ελλάδα από την διαρκή κατρακυλά μπαίνει στην σταθερή άνοδο με ανάπτυξη και καθημερινή μείωση ανεργίας. Είχαμε θετικό πρόσημο ανάπτυξης στο γ’ τρίμηνο του 2014, μετά απο 24 τρίμηνα, μετά οπό 6 χρόνια ύφεσης. Φέτος είναι η χρονιά που η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της, ακόμα πληγωμένη αλλά όρθια, τις επουλώνει και κοιτάει μπροστά» τόνισε.

Αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «μεγάλο μας όπλο μόνον η αλήθεια για οποίον την αντέχει είναι ακατανίκητη, για οποίον την αποφεύγει θα είναι ανελέητη», ενώ εξήγησε ότι «σφάλματα δεκαετιών, κρατισμός, χρέος, αγκυλώσεις τα πολεμήσαμε και αρχίζουν να υποχωρούν.» «Κάποιοι ειρωνεύτηκαν την επιτυχία μας... όσοι πόνταραν σε σενάρια καταστροφής διαψεύδονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news