facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Αγρίνιο: Σήμα κινδύνου για το νοσοκομείο

Με κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν πριν από λίγο, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής κ. Άρης Τζιόβας και οι δυο εκπρόσωποι ιατρών και εργαζομένων στο συμβούλιο διοίκησης του νοσοκομείου, νευροχειρουργός κ. Κώστας Μπακόπουλος και φαρμακοποιός κ. Στέλιος Μερμίγκης, προειδοποίησαν για την επικείμενη πλήρη κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας, περιγράφοντας την άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη πλέον λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου.

Υπενθυμίζουμε, ότι σε μια προσπάθεια αφύπνισης της κοινής γνώμης, ο κ. Τζιόβας είχε πρόσφατα υποβάλει την παραίτησή του, περιγράφοντας λεπτομερώς τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί. Το agrinioreport.com έχει εγκαίρως και κατ” επανάληψιν αναφερθεί σε αυτά, εστιάζοντας ακριβώς στο οριακό σημείο όπου έχουν περιέλθει κλινικές και ιδιαίτερα η Καρδιολογική.

Δυστυχώς, τίποτε το ουσιώδες δεν έγινε και η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη, για τους πολίτες, αλλά και για τους ίδιους τους γιατρούς: Οι εφημερίες δεν βγαίνουν, χρήματα δεν έχουν έρθει, οι γιατροί εγκαταλείπουν το νοσοκομείο ο ένας μετά τον άλλον …και οι υπουργοί και κυρίως ο διοικητής του νοσοκομείου περιορίζονται σε ανέξοδες υποσχέσεις για επίλυση των προβλημάτων, κάποια στιγμή στο μέλλον.

Οι κύριοι Τζιόβας, Μπακόπουλος και Μερμίγκης περιέγραψαν με μελανά χρώματα την όλη κατάσταση, επισημαίνοντας, με ιδιαίτερη μάλιστα έμφαση, την «νεκρική σιωπή» απ τον σύλλογο εργαζομένων, την αδιαφορία των πολιτών και την πλήρη αδράνεια των φορέων. Όπως επεσήμαναν ακολουθεί ένα ντόμινο παραιτήσεων, γεγονός που θα οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση του νοσοκομείου. Τα χρήματα που απαιτούνται για την στοιχειωδώς καλή λειτουργία του είναι 1.400.000 ευρώ εκ των οποίων ο διοικητής εκτιμά, άγνωστο το πως, ότι μπορεί να βρει το 1.000.000.

Μόνη ελπίδα για να επιλυθούν τα προβλήματα είναι η αντίδραση των πολιτών. Δυστυχώς όμως, αντί γενικού συναγερμού, που θα έπρεπε να σημάνει μετά την παραίτηση Τζιόβα και τα όσα ανέφερε στο κείμενο αυτής, υπάρχει μόνο εφησυχασμός. Όπως επισημάνθηκε, οι τραγικές ελλείψεις καθιστούν πλέον επίφοβη τη λειτουργία του νοσοκομείου ακόμη και για τους ίδιους τους εναπομείναντες γιατρούς , που υπερβαίνουν τα ανθρώπινα όρια για να κρατήσουν το νοσοκομείο «ζωντανό».

Η λύση που προτάθηκε είναι η λειτουργία ενός εφημεριακού κέντρου στο Νομό. Δηλαδή, μία καρδιολογική κλινική, που να λειτουργεί σωστά σε όποιο από τα 2 νοσοκομεία (Αγρίνιο- Μεσολόγγι) αποφασίσει η πολιτεία. Οι κύριοι Τζιόβας, Μπακόπουλος και Μερμίγκης τόνισαν ότι το ζητούμενο δεν είναι να κλείσει το νοσοκομείο Μεσολογγίου, το αντίθετο μάλιστα. Δεδομένων των συνθηκών όμως κι από τη στιγμή που προσλήψεις δε γίνονται πλέον, πρέπει να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Όπως σήμερα έχουν διαμορφωθεί οι καταστάσεις στη πραγματικότητα υπολειτουργούν και οι 2 κλινικές… με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

thebest

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news