facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Διώξεις για κακουργήματα σε δυο στελέχη του Alter

Ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος πρώην μετόχων και υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ και κάθε άλλου υπεύθυνου σχετικά με εικονικές συναλλαγές ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ του σταθμού με εξωχώριες εταιρείες.
Ήδη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η δικογραφία, που σχηματίστηκε και προς το παρόν αφορά δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος θα ερευνήσει την υπόθεση των ύποπτων συναλλαγών, τα χρήματα των οποίων, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, φέρεται να κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων.
Η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από μεγάλη έρευνα στα οικονομικά στοιχεία της ιδιοκτήτριας εταιρείας του σταθμού.
Η Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες για συγκεκριμένες πράξεις, που είναι αυτές (α) της απάτης, από την οποία η ζημία, που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιους, οι οποίοι διαπράττουν απάτες κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια και (β) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Η υπόθεση αφορά εικονικές συναλλαγές συνολικού ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας τηλεοπτικών θεαμάτων και εξωχώριων εταιρειών, ελεγχομένων από μετόχους της πρώτης εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ενεργοποιήθηκαν ξένες Αρχές μέσω δικαστικών συνδρομών, εντόπισε και καταλογίζει συγκεκριμένες συναλλαγές σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κύκλου των κατηγορουμένων, ποσών που αφορούσαν οικονομική δραστηριότητα του σταθμού.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news