facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτά είναι τα 6 μεγάλα κόλπα των λαθρεμπόρων καυσίμων για να κλέβουν στο πετρέλαιο και τη βενζίνη

Στα χαρτιά τα μέτρα, έσοδα πάνω από 1 δισ. ευρώ ετησίως χάνει το κράτος από την παράνομη διακίνηση

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τη διακίνηση λαθραίων καυσίμων καθώς οι επιτήδειοι βρίσκουν πάντα νέους τρόπους για να εκμεταλλεύονται την απουσία ελέγχων και να κερδοσκοπούν σε βάρος του κράτους και των φορολογουμένων.

Τα μέτρα μένουν στα χαρτιά με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει από την παράνομη διακίνηση έσοδα που ανέρχονται στο 1 δις ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος υπάρχουν έξι τρανταχτά κόλπα στη λαθραία διάθεσης βενζίνης, πετρελαίου κίνησης, θέρμανσης και ναυτιλιακών καυσίμων που είναι τα εξής:

Ντίζελ κίνησης αντί για πετρέλαιο θέρμανσης: Είναι ένα νέο κόλπο που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουν να αγοράζουν μείον 23% αφού ο ΦΠΑ εκπίπτει. επίσης τη δαπάνη για την αγορά την περνούν και στα έξοδα της επιχείρησης, με διπλό όφελος.

Νοθεία της βενζίνης: Νοθεύουν τη βενζίνη με χημικά προϊόντα όπως μεθανόλη, τολουόλη και διαλύτες.

«Πειραγμένες» αντλίες: Βενζινοπώλες «πείραζαν» το λογισμικό της αντλίας κλέβοντας τον πελάτη κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού ΙΧ, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πληρώνουν για ποσότητες που δεν μπήκαν ποτέ στα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους.

Πετρέλαιο θέρμανσης αντί για ντίζελ κίνησης: Οταν ο ΕΦΚ του πρώτου καυσίμου ήταν χαμηλότερος από αυτόν του δευτέρου επιχειρήσεις και αγρότες και άλλοι λαθρέμποροι χρησιμοποιούσαν το πετρέλαιο θέρμανσης για την κίνηση των ΙΧ τους ή τη λειτουργία των μηχανημάτων τους.

Χρήση ναυτιλιακού καυσίμου: Το πετρέλαιο για τη ναυτιλία είναι αφορολόγητο. Η τιμή του είναι περίπου στη μισή από αυτή του ντίζελ κίνησης. Ετσι αντί να εφοδιάσουν τα πλοία στέλνουν το καύσιμο στη στεριά.

Εικονικές εξαγωγές: Οι επιτήδειοι φορτώνουν βυτιοφόρα ή δεξαμενόπλοια με προορισμό το εξωτερικό και στη συνέχεια φροντίζουν να σφραγίζονται τα παραστατικά στα τελωνεία εξαγωγής/εισαγωγής χωρίς το καύσιμο να φεύγει ποτέ έξω από τη χώρα. Στη συνέχεια τα διαθέτουν αφορολόγητα και κερδίζουν τους φόρους.

exedra

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news